Понеделник, 29 Април 2024, 13:37

2282 нарушения на скоростта са заснети през петте почивни дни на територията на Софийска област

5 Май 2021, 14:19
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2288 7


В резултат на създадената организация и предприети превантивни мерки, по време на изминалите празнични и почивни дни, на територията на ОДМВР-София не бяха допуснати тежки пътни инциденти. Още от 29 април действията на служителите по пътен контрол бяха насочени приоритетно към подпомагане и регулиране на движението, предвид засиления трафик в последния работен ден. Наред с това нарядите осъществяваха контрол на водачите с опасно и демонстративно управление без необходимата дистанция, в лентата за аварийно спиране на автомагистралите, извършващи рискови маневри, изпреварване или преминаване от една лента в друга, създавайки непосредствена опасност за останалите участници в движението.

За времето от 30 април до 4 май вкл. по трите главни пътни артерии на територията на областта –автомагистралите „Тракия“ и „Хемус“ и главен път София – Калотина, бяха използвани с максимален капацитет наличните технически средства и системи за контрол на скоростните режими.

За петте дни са заснети общо 2282 клипа за превишаване на максимално допустимата скорост. Най-много от тях /1531/ са установени на автомагистрала „Хемус“, 701 – на автомагистрала „Тракия“ и 50 на главен път 1-8.

Полицейските екипи са проверили общо 1324 МПС и 1527 лица. Съставени са общо 23 акта за различни нарушения. Осем от тях са за шофиране в аварийната лента на автомагистралите, санкцията за което при първо нарушение е в размер на 1000 лева и 3 месеца лишаване от правоуправление спрямо водача.

През периода са задържани и трима водачи, шофирали в нетрезво състояние. На 29 април по обяд, при отработване на пътен инцидент без пострадали, служители на РУ-Ихтиман тествали водачите с дрегер, при което в пробата на единия били отчетени 1.51 промила алкохол. На 1 май около 8.20 часа сутринта, в Костенец, автопатрул тествал с дрегер водача на лек автомобил „Опел Вектра“, при което в пробата на 46-годишния жител на града били отчетени 1.67 промила алкохол. На 3 май, в с. Литаково, автопатрул на РУ-Ботевград извършил проверка на лек автомобил „БМВ“, в хода на която 43-годишният водач от същото село бил тестван с дрегер, отчел 2.62 промила алкохол. Срещу тримата нарушители са образувани бързи производства.

Източник: balkanec.bg

Коментари (7)

  • Отговори (1) (0)
    1. добавен от: Анонимен 5 Май, 19:25

    А в Етрополе, дали са тествали някой за алкохол ?

  • Отговори (1) (0)
    2. добавен от: Анонимен 6 Май, 17:16

    А правец ..пишат в Разлив на недъгави хора
    Актове за липса н л.к.... Бабин Гошко

  • Отговори (1) (0)
    3. добавен от: Анонимен 6 Май, 17:17

    Успех на рпу Правец

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 6 Май, 17:18

    Номер 1 са

  • 5.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 6 Май, 22:16

    Пари им трябват на туфлеците в жилетки

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 7 Май, 02:01

    По време на Великденските празници,специално магистрала "Хемус" имаше километрични задръствания,които стигаха чак до "Джъмбото".Логически възниква въпроса,а къде бяха тези превишени скорости,като колите се влачеха по пътя?Това излиза,като актовете при оранжериите на Трудовец,"превишена скорост-забележете 81 км.за да може да влезнете с един км.в "параграф" 400 лева.За това,обжалвайте актовете и не им пълнете гушите,още повече,че преди знака за края на село Трудовец,до започване на уширението посока Разлив има знак "край на ограничението".Обикновено куките там правят снимките!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (192)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (56)
70% Complete