Четвъртък, 25 Април 2024, 10:04

3 основни принципа на успешната и дългосрочна връзка

27 Януари 2022, 08:35
(1) (1)
Ботевград - Новини
Прочетена: 546


В днешно време страхът от обвързване е нещо като метафоричен вирус, който атакува предимно младите. Статистиките сочат, че около 50% от всички бракове завършват с развод, което създава чувства на съмнение относно смисъла от по-дълбоко обвързване. “Докато смъртта ни раздели” не притежава същата тежест спрямо времето, когато нашите баби и дядовци са изричали клетвата, а растежът на мимолетни връзки в съвременния свят прави отношенията между хората все по-празни.

За щастие, романтиците са борбена прослойка на обществото, която винаги ще съществува и ще носи надежда на всички онези, които са претърпели разочарования в любовта.

Дори и да открием партньор, който е наше огледално отражение в контекста на емоционалните потребности, това не елиминира нуждата от усърдна работа в развитието на връзката. Вместо да обсъждаме множеството причини защо е безсмислено да се опитваме да открием сродната си душа, ние ще се фокусираме върху основните принципи, които крепят една връзка.

№1 Смехът е по-важен от искрата

Често чуваме за двойки, които са изгубили искрата и това, от своя страна, е довело до тяхната раздяла. Истината е, че “искрата” е краткосрочен приток от ендорфини, обикновено свързан с физическото привличане към партньора и наличен най-осезаемо в началото на връзката. Всичко физическо е преходно, но това, което поддържа комуникацията жива, е смехът - способността на двойката да се забавлява заедно, дори когато живее на семейни начала от дълги години.

Измислете споделено занимание, което ще носи радост и на двамата - било то готвене, джогинг, пътуване, плуване, градинарство - и бъдете постоянни, отделяйте време на избраната дейност, независимо от натовареността на графиците ви. Освен тегави и сериозни битови разговори относно финанси, работа или роднини, времето, прекарано заедно, трябва да отвлича вниманието ви от текущите проблеми на ежедневието.

№2 Останете отворени към интересите на партньора си

Дори ментално да сте в тих ступор от решението на партньора ви да започне медитационни сесии по регресия към минали животи, изслушайте и подходете с разбиране към този новооткрит интерес. Обсъдете и анализирайте откъде произлиза, като оставете съзнанието си отворено за изненади. Не е задължително да се включвате във всяко хоби на половинката си, дори индивидуалните занимания са здравословни за стимулиране на комуникацията, но се старайте да проявявате неподправен интерес към всичко, което вълнува човека до вас.

Този вид широкоскроеност се отнася както за емоционалния аспект на връзката, така и за интимния. Не се страхувайте да обсъждате искрено сексуалните си фантазии или промени в предпочитанията си - интимната близост е една от най-важните движещи сили за всяка успешна връзка. Имплементирането на играчки и друг вид секс аксесоари може да внесе ново вълнение във връзката, а това не е за подценяване.

№3 Различията не са повод за конфликт

Конфликтите са неизбежна част от комуникацията във всяка връзка, но това не означава, че трябва да горите общите ви снимки при всеки малък спор. Границата между отдадена и токсична комуникация понякога е тънка - в дългогодишните връзки се наблюдава загуба на идентичност при един или и при двамата партньори. По тази причина, различията в характерите не само не са повод за сериозен конфликт, а и са дори желан елемент за запазване на здравословни взаимоотношения.

Приемете със спокойствие факта, че е невъзможно винаги да сте на едно мнение или да виждате света през еднаква призма, независимо колко близки или съвместими сте с партньора си. Опитайте се да посрещнете с усмивка тривиалните разногласия и както се казва, да не правите от мухата слон.

Поставете взаимно уважение, лоялност и реалистични очаквания на водещи позиции в списъка си с приоритети, и не забравяйте, че откровената комуникация е разковничето за щастлива връзка. Но и в крайна сметка, не се обсебвайте от идеята за щастие, защото, по думите на Сенека, “Не мисли за щастлив този, който е зависим от щастието”.

Автор: Passion.bg



Източник: balkanec.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (183)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (52)
70% Complete