Петък, 3 Май 2024, 13:16

3-то редовно заседание на Общински съвет Етрополе

1 Декември 2015, 21:54
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 3690 49


Общински съвет Етрополе проведе своето трето редовно заседание в присъствието на всички общински съветници.Към дневния ред бе добавена допълнителна точка, относно  промяна в състава на комисията за изготвяне на Правилник за работата на Общинския съвет.
Във връзка с решения на ОИК Етрополе бяха прекратени пълномощията на Емил Делчев Димитров и Стефан Стоянов Борисов, като на тяхно място клетва положиха новите общински съветници Николай Тодоров Николов и Васил Стоев Василев.
Общинският съвет взе решение да подкрепи предложението на кмета Димитър Димитров за назначаване на двама кметски наместници за с.Бойковец и с.Оселна.  
С изменението на Решение № 6 от 17.11.2015 г. се правят промени в следните комисии:
1. В комисията „Бюджет, финанси, търговия, съобщения, местни данъци и такси" на мястото на Стефан Стоянов Борисов  влиза Николай Тодоров Николов.
2. В комисията „Териториално и селищно устройство на общината, собственост, развитие на икономическите дейности, промишленост, транспорт, приватизация, екология, водно стопанство, гори, селско стопанство, европейски програми" са направени следните промени: Текстът „Председател: Стефан Стоянов Борисов" се заменя с текста „Председател: Николай Тодоров Николов". Емил Делчев Димитров  се заменя с Васил Стоев Василев".
3. В комисията „Здравеопазване, социални дейности, трудова заетост, работа с пенсионерите" Стефан Стоянов Борисов се заменя Васил Стоев Василев.  
Във връзка със Закона за предотвратяване и удостоверяване конфликт на интереси се създава комисия  в състав:
председател: Николай Тодоров Николов
и членове Петко Петков Петков и Георги Борисов Георгиев
По т.5 бе отменена т.3 на  Решение № 146 от 26.06.2012 г., протокол 12 и бе създадена Наблюдателна комисия към Общинския съвет във връзка със Закона за изпълнение на наказанията и задържането под стража и определя състава й, както следва:
Председател: Петко Петков Петков - общински съветник
и членове: 1. Мариана Ботева Драганска - секретар ОбА.
2. Георги Христов Стаменов - началник РУП.
3. Надя Димитрова Стефанова - инспектор „Пробация".
4. Галя Николова Павлова - директор на дирекция „Социално подпомагане".
5. Лазар Николов Василев - секретар на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.
6. Петя Василева Цветанова - юрист.   
На основание чл. 21, ал. 1, т. 1 от Закона за местното самоуправление и местната администрация Общинският съвет  Отмени:
1. Точка 2-ра от Решение № 6 от 08.11.2011 г., протокол
2. 2. Решение № 101 от 24.06.2013 г., протокол 7.
3. Решение № 118 от 24.06.2014 г., протокол 6. И създаде Местна комисия за обществен ред, сигурност и безопасност на движението в състав:
Ръководител: Володя Василев Вълов - общински съветник
и членове:
1. Стефан Борисов - заместник-кмет.
2. Георги Стаменов - началник РУП.
3. Теодор Георгиев - отговорник служба „КАТ".
4. Николай Найденов - кмет на кметство Лъга.
5. Мими Иванова - управител на „МИР-И" ЕООД.
6. Цветин Кръстев - гл. инспектор в звено „Общински инспекторат".
7. Христо Кирилов Георгиев - представител на ромите.
 С отмяната на т. 2-ра на Решение № 8 от 08.11.2011 г., протокол № 2. Общинският съвет създаде нова 5-членна Местна комисия, съгласно Закона за уреждане правата на граждани с многогодишни жилищноспестовни влогове и определя състава й, както следва:
Председател: Николай Тодоров Николов- общински съветник
и членове:
1. Димитър Сотиров Хаджиев - общински съветник.
2. Володя Василев Вълов - общински съветник.
3. Цветко Михайлов Василев - представител на вложителите.
4. Светла Генова Стефанова - представител на Общинска администрация.
 Марин Василев Маринов - Председател на Общинския съвет - Етрополе беше определен за делегат в Общото събрание на Националното сдружение на общините в Република България. При невъзможност за участие ще бъде заместван от Мария Стоянова Драганска - общински съветник в Общински съвет - Етрополе.
 С най-много дебати беше предложението за отпускане на краткосрочен банков кредит-овърдрафт по бюджета на Община Етрополе за 2015 година. С пълно болшинство съветниците  дадоха съгласие за ползване на банков краткосрочен кредит-овърдрафт от ЦКБ АД в рамките на бюджетната година за оборотни средства за нуждите на Община Етрополе в размер на 500 000 лева при лихвени условия - до 6% и срок за погасяване - до 30.04.2016 год.;
 Във връзка с реализацията и въвеждане в експлоатация на строеж „Комбинирана сграда-хотел, магазини, банка, офиси и др", построена в УПИ IV-„За обществено и делово обслужване", кв. 73 по плана на ЦГЧ на гр. Етрополе е необходимо да се изместят ел. съоръжения, част от разпределителната ел. мрежа НН, намиращи се пред строежа, е постъпило заявление вх. № РД-26-00-694/27.10.2015 г. от "Елаците-Мед" АД с искане за откриване на процедура за учредяване право на прокарване-изместване на 2броя разпределителни касети и кабелна линия НН към тях, намиращи се на площад „9-ти септември", гр. Етрополе - публична общинска собственост. Съветниците разгледаха представените по случая документи и взеха решение да се учреди в полза на "ЧЕЗ Разпределение България" АД, със седалище и адрес на управление: гр. София, ул. "Цариградско шосе" № 196, с ЕИК 130277958, безвъзмездно право на преминаване, прокарване на подземен кабел и сервитутно право за изграждане на обект „Изместване на електрически съоръжения, намиращи се пред УПИ ГУ-„За обществено и делово обслужване", кв. 73 по ПУЛ на ЦГЧ гр. Етрополе" през имот публична общинска собственост -площадното пространство на площад „9-ти септември", гр. Етрополе, с обща дължина на трасето 5м и сервитутна зона 40 кв.м., съгласно представената кадастрална схема. • Съветниците одобриха изменение на действащия ПУП-ПР и ПЗ в частта на пл. „Девети септември" и част от бул. „Руски" и ул. „Кирил и Методий" по плана на ЦГЧ на гр. Етрополе, съгласно приложения служебен проект. За осигуряване на транспортен достъп до урегулираните поземлени имоти с лице към площада се създава специален режим с право на достъп, чрез изграждане на усилена настилка подходяща за движение на МПС. Решението подлежи на обжалване по реда на чл. 215, ал. 1 и ал.4, изр. 2-ро от ЗУТ в 14-дневен срок от обнародването му в „Държавен вестник", чрез Община Етрополе пред Административен съд - София област.

Източник: balkanec.bg

Коментари (49)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 1 Декември, 22:08

    Поредното предателство, предаде Бойко сега и Етрополци. До кога Емиле ?

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 1 Декември, 22:23

    стига с това шикалкавене ,Емиле

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 2 Декември, 12:58

    Е, няма отърване от този мазню Николай и онзи глухар тъща му.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 2 Декември, 13:26

    Председател- President !!!
    Правилно е Председател- Chairman.

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 2 Декември, 14:03

    Маринчо - Президент, а???

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 2 Декември, 14:04

    По-добре ше е от тая п*тка Плевнелиев... ама то и аз ше съм по-добре от него :D

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 2 Декември, 14:08

    Тоя Николай е голямо недоразумение, направо се чуда какво прави там... Ама така е - те с Володя имат големи езици, добре лижат и за това си имат местенца в съвета и заплатка.

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 2 Декември, 14:20

    В автобиографията си Володя е писал, че е с два езика. Английски и руски??? - НЕЕЕ
    С два езика е, защото един не му стига да лиже г*за на Е*ил

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 2 Декември, 15:11

    Е-е-е-е щом и тъпънджията стана общински съветник, няма да са учудя ако утре изберат и Софка за кметица на града... Оркестъра ще е пълен.... ресторантьорите са на лице.....чалгаджиите са на мода.....ще управляват от заведенията!!! Срам и позор!!!

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 2 Декември, 15:24

    Ех, кмете, кмете......отърва се от ФАСА , ама си заобиколен все от неграмотници....как ще управляваш....веднага се нахвърли и ти на заеми....ами да.....тези пари, където ги хвърли на изборите по циганите трябва да ги избиеш. Ние чакаме да отвориш работни места....а пък ти хайде на овърдрафт, че да си вземете заплатите......и така четири години ли ще я карате? :?: :?: :?: :?:

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (210)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (61)
70% Complete