Петък, 26 Април 2024, 18:06

3 златни, 4 сребърни и 2 бронзови медала за клуб "Таек Кион" от международен турнир в Пловдив (ВИДЕО)

29 Юни 2021, 17:28
(1) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1872 4


Ботевградският клуб по таекуондо ITF - "Таек Кион" взе участие на силен международен турнир "България Оупън", който събра 538 състезатели от 8 държави, сред които България, Кипър, Босна и Херцеговина, Гърция, Сърбия, Северна Македония, Молдова и Румъния). Спортното мероприятие се проведе в зала "Колодрума" в Пловдив на 26 и 27 юни. Клуб "Таек Кион" бе представен от 12 състезатели, които спечелиха 3 златни, 4 сребърни и 2 бронзови медала от надпреварата.

Моника Богданова традиционно взе златото при девойки младша възраст в категория до 52 кг. след като победи 4 съпернички за титлата. Още на полуфинала Богданова показа на гъркинята Деспойна Вицакура ,че има категорични претенции за златото като я победи безапелационно. На финала Моника се наложи над Христина Касева от Фолкън Благоевград. Вторият златен медал спечели Павел Василев при мъжете във внушителната категория до 92 кг. Въпреки опита на молдовеца Андрей Прокопенко, Павел прекърши всичките му надежди за златото и заслужено се изкачи на най -високото стъпало на почетната стълбичка. С третия златен медал, след две годишно отсъствие, триумфално се завърна Габриел Витков. Той се окичи със златото при мъжете в категория до 64 кг., където изигра 6 зрелищни мача. 

След победи над състезатели от Стара Загора, Перник, Молдова и Банско, Витков-младши се класира за полуфинал, където се срещна с Теодосиу Теодоза от Кипър. Победата над кипъреца го срещна на финал с Теодор Тодоров от Одесос Варна, който загуби и остана втори. Така Габриел Витков стана шампион в тази категория. В другата дисциплина, в която взе участие, той спечели сребро на форма за мъже 1 дан.

Калоян Милчев спечели сребро на форма. Ивайла Цакова и Цветелина Георгиева са другите сребърни медалистки в дисциплината спаринг. Ивайла загуби от Светослава Евстатиева клуб Калоян Ладимекс Перник, а Цветелина Георгиева остана със сребро след загуба от състезателка на същия клуб.

Бронзови медали донесоха Ник Диков на спаринг в категория до 50 кг. при момчета 11-13 години и Стоян Маринов на форма за мъже 6-5 гуп.
Добро представяне направиха и другите състезатели, които не се класираха в тройката, но достойно се състезааха със силни и опитни противници.

Следващото събитие от календара на БФ Таекуон-до ITF е традиционният летен лагер в Китен от 10 до 19 август, в който ще се проведат треньорски и съдийски семинари.

ВИЖТЕ И ВИДЕО ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ ИЗЯВИ НА ЧАСТ ОТ СЪСТЕЗАТЕЛИТЕ НА "ТАЕК КИОН" ОТ ТУРНИРА В ПЛОВДИВ



Източник: balkanec.bg

Ключови думи: Таек-кион , таекуондо

Коментари (4)

  • Отговори (2) (0)
    1. добавен от: Анонимен 29 Юни, 18:33

    Браво Мони!

  • Отговори (1) (0)
    2. добавен от: Анонимен 29 Юни, 20:00

    Браво!
    Поздравления за всички. Нещо различно от баскетбол

  • Отговори (0) (2)
    3. добавен от: Анонимен 29 Юни, 20:18

    Пламен Петков също е спечелил бронзов медал, защо не е отразено?

  • Отговори (1) (0)
    4. добавен от: Анонимен 29 Юни, 21:30

    Защото Пламен Петков е състезател от клуба в Етрополе

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete