Сряда, 24 Април 2024, 21:25

36 младежи завършиха своя стаж в „Елаците-Мед“

29 Септември 2021, 15:50
(1) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 1847 5


Компанията дава перспектива за бъдеща реализация на младежите, като им осигури възможност за първи стъпки в професията

През лятото на 2021 г. бъдещи млади специалисти от различни специалности придобиваха ценни професионални умения и надграждаха своите академични знания в двата производствени комплекса на „Елаците-Мед“ – Рудодобивен и Обогатителен. Практикуването в реална работна среда в една от водещите минни компании в страната бе очаквана и желана възможност за студентите, които се запознаха с постиженията на дружеството в областта на дигитализацията и устойчивите решения под ръководството на едни от най-добрите специалисти в своята професия.
На 28 септември на територията на Рудодобивен комплекс, гр. Етрополе, с участието на представители на ръководството на дружеството, се състоя тържествено закриване на 10-та Стажантска програма на „Елаците-Мед“. В дружеството стажуваха 36 бакалаври и магистри от различни университети в страната и чужбина. В Стажантската програма се включиха и стипендианти на компанията, обучаващи се в инженерни специалности в Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски”.
Модератор на събитието бе Даниела Горанова, ръководител „Набиране на персонал/обучения и квалификация“, която обобщи постигнатото от стажантите през последните три месеца.
„Оценявам високо работата на стажантите и първите им стъпки в професионалното им развитие, както и активно им участие във всички сфери на производствените и спомагателни процеси на територията на Рудодобивен комплекс на „Елаците-Мед“. Пожелавам им да продължават да надграждат академичните си знания и в бъдеще да намерят своята успешна реализация тук при нас“, приветства стажантите инж. Васил Шишков, зам.-директор „Производство“. Инж. Шишков изказа благодарност на наставниците за грижите и за уменията, които са изградили у стажантите по време на програмата, както и на дирекция „Човешки ресурси“ за отличната организация. Накрая той предаде и искрените поздрави на директора на Рудодобивния комплекс, инж. Ивайло Николов, до всички участници в Стажантската програма.
Милена Христова, директор „Човешки ресурси“, поздрави студентите за отличното представяне в програмата и им връчи удостоверения за успешно преминат стаж и символичен фирмен подарък за спомен. Тя благодари на всички за показаната силна мотивация, придобитите умения и опит и им пожела успешна професионална реализация.
Г-жа Христова благодари на наставниците за отличната работа и за отговорността, с която са подготвили възпитаниците си и изказа благодарност и на г-жа Даниела Горанова и г-жа Мариана Вътева за перфектните организация и координиране на Стажантската програма.
Мариана Вътева, експерт „Набиране на персонал/обучения и квалификация“, обяви резултатите от традиционната анкета за мнения и препоръки от стажанти и наставници.
По време на събитието бе представен официално и филмът, посветен на Стажантската програма на „Елаците-Мед“, чийто процес на създаване се случи през летните месеци и голяма част от стажантите имаха възможността да се включат, като главни действащи лица. За тях беше изключително интересно да видят завършения филм с тяхно участие.
Лятната Стажантска програма е един от приоритетите на „Елаците-Мед“ в подкрепа на младите хора, за развитието на техния потенциал, конкурентоспособност и възможност за успешната им професионална реализация. Досега в програмата са участвали повече от 280 студенти, а общият брой на младежите, свързали професионалния си път с „Елаците-Мед“ след стажа, надвишава 50.

Защо те избраха „Елаците-Мед“ за стажа си
Симеон Костадинов, един от стипендиантите на „Елаците-Мед“ от Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“, през лятото стажува в отдел „Геоложки” на Рудодобивен комплекс, гр. Етрополе.
„Включих се в програмата, защото искам да придобия опит в сферата на рудодобива. Привлече ме шансът да се запозная отблизо с литологията и рудодобивния процес, както и възможността да получа знания за работата и на други отдели в „Елаците-Мед“, споделя той. За него Стажантската програма е изключителна възможност да се запознае с работните процеси в предприятието и да види на практика всичко, което изучава в университета.

„Интересувам се от търсене и проучване на подземни богатства, както и от дейностите по експлоатацията на открития рудник, тактическо планиране и минна изработка”, разказва Костадинов, който сега е студент в специалност „Геология и проучване на минерални и енергийни ресурси“. Най-ценното от стажа е допирът му до знанията и опита на професионалисти от различни области. Той вярва, че стажантската програма отваря много нови възможности пред него в сферата на рудодобива.
За Ивайло Георгиев от град Етрополе това е първи стаж в „Елаците-Мед“, който му дава възможност да осъществи своите интереси, насочени към „това как науката и съвременните технологии формират бъдещето”, както и да продължи семейните традиции. В дружеството работят неговите родители и от първо лице знае, че „тук се придобиват специфични знания и умения, необходими за минния бранш.“ Според него, стажът в „Елаците-Мед“ е изключително конструктивен. „Всеки ден е динамичен и отговорността, с която съм нагърбен ме мотивира да продължавам да се уча.” Ивайло определя своите наставници като всеотдайни професионалисти. „В работния процес се сприятелихме и мисля, че това е ключово за работата в екип. Научиха ме наистина на много неща и вече знам какво значи да бъдеш професионалист.” За получения опит казва, „Научих се да работя с най-съвременна техника, в екип.” Стажът в компанията му дава чудесна професионална основа и неговите очакванията са „Един ден да се завърна в Елаците-Мед, на постоянен трудов договор. Ако това се случи, ще дам всичко от себе си за просперитета на дружеството”, споделя Ивайло.
Борис Николов участва в Стажантската програма като стипендиант на „Елаците-Мед“. Той изучава „Екология и опазване на околната среда“ в Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“. „Интересувам се от екологични въпроси в световен мащаб“. Да види как всъщност работят еколозите от добивната промишленост в реална работна среда, е безценна възможност. Като стажант в отдел „Опазване на околната среда и водите”, Борис активно се включва в ежедневните задачи на екипа „Много съм доволен, получих това, за което дойдох - опит и много полезни знания, които ще ми помогнат в бъдеще.“ Менторите си определя като еколози - професионалисти, които са се справяли с различни предизвикателства. Очакванията му, след края на Стажантската програма, са да израсне като успешен еколог и да получи добра реализация в тази сфера. „Абсолютно всичко си заслужаваше!“ – препоръчва Борис на своите приятели Стажантската програма на „Елаците-Мед“.



Източник: balkanec.bg

Коментари (5)

  • Отговори (2) (0)
    1. добавен от: Анонимен 29 Септември, 20:35

    Чекнето, какво ще работи там ? Тя може само едно, като майка си.

  • 2.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (1) (0)
    3. добавен от: Анонимен 30 Септември, 05:38

    Чекнето е ку.............. Рва

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 30 Септември, 22:51

    nali sa preebani s danycite kato vsqko dete v koqto i dyrjava da se namirat
    KONSTITUCIQTA E EDNA V BYLGARIQ
    DRUGA DA VAJI :!:

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 30 Септември, 22:52

    DA SI DLAJEN NA NESHTO POVECHE OT TAZI NASHA KONSTITUCIQ BG

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (182)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete