Сряда, 1 Май 2024, 14:02

37-ият по богатство в света - Рикардо Салинас, на море край Каварна

22 Август 2013, 11:14
(0) (0)
България - Новини
Прочетена: 663 0


37-ият по богатство в света - мексиканецът Рикардо Салинас, бе на българското море. Той бе акостирал 72-метровата си яхта край нос Калиакра.
Приказно богатият мъж е доплавал със семейството си миналия месец. Той е гостувал на Красимир Гергов, играл е голф в "Трейшън клифс" и е общувал с много български бизнесмени и бивши политици, отишли до морето специално да го видят.

Голф курортът е разположен до комплекса "Калиакрия" на Северното Черноморие.
Салинас плава с яхтата си "Ацтека", изключително популярна като модел сред яхтсмените по света.

През деня е слизал до голф игрището и е общувал предимно с 2-3 приятели. Много от срещите му са били и на самата яхта, до която гостите му са стигали с лодки.

57-годишният Салинас е на 4-о място по богатство сред милиардерите в Мексико и на 37-о в света сред 111 милиардери за 2012 г. Данните са на американското списание "Форбс".
В момента състоянието му се изчислява на 9,9 милиарда долара, след като през миналата година акциите на компанията му "Групо Електра" са паднали с 48%.

Дотогава богатството му е възлизало на 17,4 милиарда долара.
Салинас влиза в класацията на "Форбс" през 2000 г. и досега е неотлъчно в нея. Той е президент и изпълнителен директор на "Групо Салинас" и "Групо Електра" - два холдинга с бизнес в телекомуникациите, медиите и магазини за продажба на дребно. Сред тях са тв "Ацтека" и банка "Ацтека".

Салинас е роден в Мексико. Завършва със степен "бакалавър" Техническия университет в Монтерей, Мексико, и придобива магистърска степен по бизнес администрация в университета "Тюлейн" в Луизиана.

Той наследява "Групо Електра" от прадядо си Бенджамин Салинас, който е създал компанията през 1905 г. Навремето тя започва като фирма за производство на мебели.

По-късно се разраства до всякакви стоки за бита - мебели, електроника и електрически уреди.

Рикардо Салинас е главен изпълнителен директор на тв "Ацтека".

Тя е една от двата най-големи продуцента в света на тв програми на испански. Тя е и една от двете национални телевизии в Мексико.

Под неговото ръководство тв "Ацтека" прекъсва продължителния мексикански монопол в телевизията, като успешно приватизира тв мрежата "Ацтека".

Телевизията на Салинас има още един канал - "Ацтека Америка". Той е на испански и е изключително популярен в САЩ. Достига до 89% от испаноговорещото население в Щатите.

Мексиканецът ръководи също телекомуникационната компания Unefon, както и Grupo Iusacell - фирма за безжични комуникации. Всичките разнообразни корпорации на Салинас, с изключение на "Групо Електра", са част от холдинга му "Групо Салинас".
Както всеки милиардер, Салинас има фондация - също "Ацтека", която промотира младежки оркестри.

Бизнесменът е баща на 6 деца - три от първия му брак и три от втория. Сред тях са и близнаците, родени през 2009 г.



Източник: 24 часа

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (198)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (127)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (57)
70% Complete