Понеделник, 29 Май 2023, 22:30

4-то издание на Олимпиадата по програмиране се проведе в НПГ по КТС, гр. Правец

23 Май, 12:07
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 702 2


В Националната професионална гимназия по компютърни технологии и системи в Правец, се проведе четвъртото издание на Олимпиадата по програмиране. Събитието се организира съвместно със Schwarz IT България, като част от програмата на компанията за развитие и ангажираност към образованието от ранен етап. Ученици от всички класове се включиха в състезанието, което се състоя тази седмица в залата на Schwarz IT.

В Олимпиадата се състезаваха над 35 участника, като повече от половината от тях постигнаха впечатляващи резултати над 60%. Най-добрите постижения бяха отличени с грамоти и награди предоставени от технологичната компания, връчени от Димитър Иванов, ръководител на направление “Platform Development” и Денислав Димитров, ръководител на направление „Инфраструктура“ в Schwarz IT.

Седем ученици се отличиха с резултати над 90%. Един от най-впечатляващите участници беше Кирил от 8-ми клас, който постигна изключителни 93.3(3)% и се класира сред челната тройка.

Най-добре представилите се ученици са:
1. Боян Фотев 11клас
2. Георги Балджиев 11клас
3. Кирил Садонков 8 клас
4. Христо Захов 12 клас
5. Здраве Гоцевски 10 клас
6. Йоан Лигов 10 клас

За принос и съдействие при организиране на олимпиадата специална награда получи Даниел Димитров от 10 клас.

Най-добре представителите се участници ще получат възможност за стипендиантска програма, менторска програма и възможността да започнат работа в Шварц ИТ. Това е тяхната инициатива за подкрепа на младежите, които проявяват интерес и талант в областта на компютърните науки.

НПГ по КТС е едно от най-добрите средни училища в областта на компютърните науки със своите над 35 години история. В НПГ по КТС се обучават ученици от цялата страна. Те се подготвят в атмосфера на изобретателност и академично развитие, което допринася и спомага за по-бързата им професионална адаптация. За по-добра професионална подготовка гимназията е под ръководството на Технически университет – София. Високо квалифицираните преподаватели – професори, доценти и асистенти от факултета по Компютърни системи и управление на ТУ София осигуряват солидна база от знания в областта на електрониката и програмирането. В рамките на професионалната подготовка се изучават и дисциплини като микропроцесорна техника, компютърна периферия и мултимедии, компютърни мрежи, компютърна архитектура, компютърна сигурност и други.

За компанията:
Schwarz IT България, е дигиталното сърце на водещата световна ритейл група Schwarz.
Групата обединява познатите в България търговски вериги Lidl и Kaufland, компанията за рециклиране Pre Zero и компанията за производство Schwarz Produktion. Schwarz IT България обслужва и предоставя IT решения на четирите подразделения на водещата световна ритейл група с над 500 000 служители по целия свят и над 13 000 физически магазина в 32 страни. Като един от централните доставчици на IT услуги, Schwarz IT България отговаря за предоставянето на IT инфраструктура, платформи и бизнес приложения.


Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

  • 1.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • 2.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли правителство в рамките на 49-ото Народно събрание?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли правителство в рамките на 49-ото Народно събрание?

отговори
Да, оптимист съм, че ще има разбирателство (20)
70% Complete
Трудно ще е, но трябва да се направят компромиси (27)
70% Complete
Не, пак ще ходим на избори лятото (64)
70% Complete
Омръзна ми вече от този цирк, все ми е едно какво ще правят (46)
70% Complete