Събота, 11 Май 2024, 12:29

43-ма първокласници прекрачиха прага на ОУ"В.Левски"

15 Септември 2015, 09:38
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1918 4


За 103 поредна година бе открита учебната година в ОУ”Васил Левски” Ботевград. В него ще се обучават 275 ученици, от които 43-ма първокласници. Двадесет и осем са квалифицираните учители и възпитатели, които ще провеждат учебни занятия. "Това са хора, които с Апостолския устрем на нашия патрон Васил Левски ще посяват семената на познанието в умовете на нашите ученици. И ще бъдат удовлетворени, ако тези семена покълнат”, това каза директорът Евгения Иванова. Тя приветства с „Добре дошли” всички ученици, учители, сред които и пенсионери. Почетен гост бе и бившият директор Петко Маринов.
„Отново е 15 септември, първият учебен ден-най-вълнуващият празник за българското училище, и толкова важен. Толкова специален за всеки един от нас. Празник, който символизира почитта на българина към образование и знание”, с тези думи Евгрния Иванова даде старт на последвалата музикално-поетична програма.

Поздравителни адреси бяха прочетени от кмета на общината Георги Георгиев, областният управител на Софийска област и други.
ОУ”Васил Левски” има добра материална база, изтъкна Иванова, с един компютърен кабинет, мултимедийна зала, обновена училищна библиотека. Осигурени са безплатни закуски за учениците от първи до 4-ти клас. Целодневното обучение ще се осъществява в 5 полуинтернатни групи. И тази година училището ще работи по Националната програма на Министерството на образованието „Училище без отсъствия”, Мярка „Без свободен час”, с което Иванова подчерта, че учениците няма да имат свободен час. Отсъстващите ученици ще бъдат замествани с други. ОУ”В.Левски” спечели проект „Обичам природата” на стойност 5 хил.лв. Средствата ще бъдат използвани за обновяване на дворното пространство и зелените площи. Очакват се и нови два проекта по линия на Фондация „Америка за България” и още един проект по линия на МОН, свързан с извънкласните форми. 
 
Накрая директорът Иванова се обърна последователно към учители, ученици и родители. „Уважаеми учители, само вие знаете колко трудно е днес в училище. Колко енергия и упоритост са необходими, за да реализирате поне една малка част от учебно-образователните си цели”, каза Иванова. Цялата дейност е посветена на качественото образование, възпитание и развитие на учениците, подчерта Иванова. „Но ако вие не изпълнявате своите задължения като ученици, колкото и качествено да е образованието, резултати няма да има”. Затова директорът им пожела постоянство и взискателност. Иванова призова за помощ и родителите, като трета страна в образователния процес, като се интересуват, какво изучават техните деца и да съответно да ги мотивират.


Източник: balkanec.bg

Коментари (4)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 15 Септември, 09:54

    43 mangala zaslujavashti na sapun da sa

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 15 Септември, 14:01

    Най-хубавото училище, няма значение какви деца учат в него, и те са като всички останали, важното е какви хора ще станат след това - като Петела или като Рабиша......Успех на учениците и учителите от ОУ"ВАСИЛ ЛЕВСКИ" - Ботевград!!!!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: ддддддддддддддддд 15 Септември, 15:10

    Много малко деца 43 ,лошо за Ботевград

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: анонимен 15 Септември, 22:01

    Коя е тази важна госпожа на сн. №7?

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (231)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (132)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (49)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (67)
70% Complete