Сряда, 24 Април 2024, 16:05

45 000 лв. за нова медицинска апаратура в МБАЛ - Ботевград ще гласува ОбС

22 Февруари, 18:47
(2) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1708 7


В общинската администрация е постъпила докладна записка от директора на МБАЛ-Ботевград – д-р Орлин Цветков, с искане за отпускане на финансови средства от община Ботевград, с които да бъде поета част от финансовата тежест за закупуването на нова апаратура.

В докладната записка е посочено, че е нужно да се закупи автоматизирана система за идентификация на микробиологичната лаборатория на лечебното заведение, която да отговаря на медицинския стандарт по микробиология. Наличната система е остаряла и снабдяването с консумативи е трудно.

В тази връзка, кметът Иван Гавалюгов внесе докладна записка с предложение да бъдат отпуснати 45 000 лв. от общинския бюджет за закупуването на апаратурата. Докладната ще бъде разгледана на предстоящата сесия на ОбС – Ботевград.

„Направихме проучване на пазара за цената на такъв вид медицинска апаратура и се установи, че тя варира от 70 000 до 100 000 лв. Към настоящия момент сме в невъзможност самостоятелно да поемем такова парично задължение, тъй като вече сме ангажирани за изплащане на компютър томограф…..“, аргументира искането си директорът на МБАЛ - Ботевград.

Какви са ползите за пациентите от новата апаратура?

„Наличието на такава апаратура улеснява осъществяването на лечебно-диагностичния процес на пациентите на МБАЛ - Ботевград.
Липсата на такава апаратура прави невъзможно осъществяването на външния лабораторен контрол от НЦЗПБ, който е задължителен и сертифицира дейността на микробиологичната лаборатория.“

Това е част от становището на д-р Витка Атанасова – завеждащ Микробиологичната лаборатория към МБАЛ - Ботевград.Източник: balkanec.bg

Коментари (7)

 • Отговори (7) (0)
  1. добавен от: Анонимен 22 Февруари, 19:52

  Браво това е хубаво.

 • Отговори (8) (1)
  2. добавен от: Анонимен 22 Февруари, 20:06

  В БОТЕВГРАДСКИ ВЕСТИ ПИШЕ ЧЕ БОЛНИЦАТА Е ОСЪДЕНА ДА ЗАПЛАТИ 100 ХИЛЯДИ ЛЕВА ЗА ГРЕШКАНА ДОКТОР ДОРИ НЕ СЕ КАЗВА КОИ А НЯМА ПАРИ ЗА АПАРАТУРА НЕК ДА РАЗБЕРЕМ КОИ ДОКТОРА В СУЧАЯ ТОИ БИ ТРЯБЛАЛО ДА ЗАКУПИ ТОИ НУЖНАТА АПАРАТУРА.ЩТЕ СЛЕДИМ СЛУЧАЯ.

 • Отговори (6) (2)
  3. добавен от: Анонимен 22 Февруари, 21:20

  Витка в работно време си работи за частната фирма,този апарат ще се ползва за лично ползваме.Мъжът и е в схема в общината за комисионни а синът уж програмистче пере парите през купуване на коли от Канада!?!?

 • Отговори (9) (2)
  4. добавен от: Анонимен 22 Февруари, 21:35

  Прокуратурата трябва да се сезира за злоупптребите на Витка Атанасова,Стойл Атанасов,за главния архитект,Цветков,Петко и всичко в кликата.....

  • (0) (0)
   1. добавен от: Анонимна 24 Февруари, 15:12

   За кой Петко иде реч?

 • Отговори (0) (1)
  5. добавен от: Анонимен 23 Февруари, 11:44

  хахаха

 • Отговори (0) (0)
  6. добавен от: Анонимен 25 Февруари, 11:39

  То да е само тая докторка,в болницата всички крадат като започнеш от шофьора и цялото семейство до доктора.Защо не се разследва всичко което прави шофьора от колите до частната практика

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (182)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete