Събота, 27 Юли 2024, 03:59

45 000 лв. за нова медицинска апаратура в МБАЛ - Ботевград ще гласува ОбС

22 Февруари, 18:47
(2) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1781 7


В общинската администрация е постъпила докладна записка от директора на МБАЛ-Ботевград – д-р Орлин Цветков, с искане за отпускане на финансови средства от община Ботевград, с които да бъде поета част от финансовата тежест за закупуването на нова апаратура.

В докладната записка е посочено, че е нужно да се закупи автоматизирана система за идентификация на микробиологичната лаборатория на лечебното заведение, която да отговаря на медицинския стандарт по микробиология. Наличната система е остаряла и снабдяването с консумативи е трудно.

В тази връзка, кметът Иван Гавалюгов внесе докладна записка с предложение да бъдат отпуснати 45 000 лв. от общинския бюджет за закупуването на апаратурата. Докладната ще бъде разгледана на предстоящата сесия на ОбС – Ботевград.

„Направихме проучване на пазара за цената на такъв вид медицинска апаратура и се установи, че тя варира от 70 000 до 100 000 лв. Към настоящия момент сме в невъзможност самостоятелно да поемем такова парично задължение, тъй като вече сме ангажирани за изплащане на компютър томограф…..“, аргументира искането си директорът на МБАЛ - Ботевград.

Какви са ползите за пациентите от новата апаратура?

„Наличието на такава апаратура улеснява осъществяването на лечебно-диагностичния процес на пациентите на МБАЛ - Ботевград.
Липсата на такава апаратура прави невъзможно осъществяването на външния лабораторен контрол от НЦЗПБ, който е задължителен и сертифицира дейността на микробиологичната лаборатория.“

Това е част от становището на д-р Витка Атанасова – завеждащ Микробиологичната лаборатория към МБАЛ - Ботевград.



Източник: balkanec.bg

Коментари (7)

  • Отговори (7) (0)
    1. добавен от: Анонимен 22 Февруари, 19:52

    Браво това е хубаво.

  • Отговори (8) (1)
    2. добавен от: Анонимен 22 Февруари, 20:06

    В БОТЕВГРАДСКИ ВЕСТИ ПИШЕ ЧЕ БОЛНИЦАТА Е ОСЪДЕНА ДА ЗАПЛАТИ 100 ХИЛЯДИ ЛЕВА ЗА ГРЕШКАНА ДОКТОР ДОРИ НЕ СЕ КАЗВА КОИ А НЯМА ПАРИ ЗА АПАРАТУРА НЕК ДА РАЗБЕРЕМ КОИ ДОКТОРА В СУЧАЯ ТОИ БИ ТРЯБЛАЛО ДА ЗАКУПИ ТОИ НУЖНАТА АПАРАТУРА.ЩТЕ СЛЕДИМ СЛУЧАЯ.

  • Отговори (6) (2)
    3. добавен от: Анонимен 22 Февруари, 21:20

    Витка в работно време си работи за частната фирма,този апарат ще се ползва за лично ползваме.Мъжът и е в схема в общината за комисионни а синът уж програмистче пере парите през купуване на коли от Канада!?!?

  • Отговори (9) (2)
    4. добавен от: Анонимен 22 Февруари, 21:35

    Прокуратурата трябва да се сезира за злоупптребите на Витка Атанасова,Стойл Атанасов,за главния архитект,Цветков,Петко и всичко в кликата.....

    • (0) (0)
      1. добавен от: Анонимна 24 Февруари, 15:12

      За кой Петко иде реч?

  • Отговори (0) (1)
    5. добавен от: Анонимен 23 Февруари, 11:44

    хахаха

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 25 Февруари, 11:39

    То да е само тая докторка,в болницата всички крадат като започнеш от шофьора и цялото семейство до доктора.Защо не се разследва всичко което прави шофьора от колите до частната практика

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (8)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (8)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (48)
70% Complete
Не (167)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (15)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (43)
70% Complete
Всички са маскари. (71)
70% Complete