Четвъртък, 25 Април 2024, 01:52

45 души загинаха в трагична катастрофа и пожар на АМ "Струма"

23 Ноември 2021, 09:13
(0) (0)
България - Новини
Прочетена: 2341 11


45 души загинаха, след като пътнически автобус с македонска регистрация се запали на автомагистрала "Струма". Седем души са ранени и приети в болница. Автобусът е пътувал от Турция към Северна Македония.

Инцидентът е станал минути след 2 часа тази нощ, каза за БНР главен комисар Станислав Станев от ГД "Национална полиция".

Превозното средство е с македонска регистрация.

В автобуса е имало 52 души, от които двама водачи със северномакедонско гражданство и 50 пътници с албанско.

Оцелелите 2 жени и 5 мъже са настанени в "Пирогов".

Автобусът е самокатастрофирал, възможни са две хипотези – пожар, вследствие на който възниква ПТП или пътно-транспортно произшествие, вследствие на което възниква пожар, поясни за БНР директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов.

Пътниците, които са успели да напуснат автобуса, са излезли сами. Част от жертвите са били открити струпани около едната врата, допълни той. „Влажен е пътят. Не вали дъжд.“

„Автобусът е сложна машина. Като че ли има информация, че допълнителни резервоари е имало или туби с нафта. Най-вероятно е някаква техническа неизправност, ако е възникнало преди ПТП. Ако е от ПТП, е съвсем нормално предвид липсата на част от мантинелите, да е получено искрообразуване, вследствие на което се е запалил автобусът“, посочи още Николай Николов.

Липсват около 20-30 метра мантинели, които автобусът е отнесъл заедно със себе си на около 100 метра, уточни комисар Николов.

Дали загиналите са 46 или 45 ще се уточни едва след като всички жертви бъдат извадени от автобуса, защото се уточнява имало ли е прехвърляне на пътници от един автобус на друг при пътуването, обясни той.

От Агенция "Пътна инфраструктура" съобщиха, че движението по магистралата в участъка от пътен възел "Даскалово" до пътен възел "Долна Диканя" е ограничено в двете посоки.

Служебният премиер Стефан Янев и министърът на вътрешните работи Бойко Рашков пристигнаха на местопроизшествието.




Източник: bnr.bg

Ключови думи: катастрофа

Коментари (11)

  • Отговори (8) (0)
    1. добавен от: Анонимен 23 Ноември, 12:36

    Огромна трагедия!Съболезнования на всички,които имат починали близки.
    Съболезнования и за починалите хора от дома за възрастните.

  • Отговори (12) (2)
    2. добавен от: Анонимен 23 Ноември, 13:46

    Не ви ли се струва, че напоследък само изказваме съболезнования, но не предприемаме никакви мерки, срещу изтреблението си. Не знам дали шлаката на Боговците от Кремиковци е стигнала и до "Струма", но спомняте ли си големия хълм дето беше от Кремиковци до околовръстното шосе. Всичко това отиде вместо пясък в магистралите. Е спирачния път е троен, но далаверата беше добра. Аз ли трябва да напиша писмо до Прокуратурата, или някой от стотици хилядите минаващи от там, чудейки се къде отиде планината.

  • Отговори (2) (4)
    3. добавен от: Анонимен 23 Ноември, 14:10

    Кви магистрали,кви пет лева....погледнете хубаво каква е тая отбивка....управниците окрадоха 2/3 от парите за строителството на пътища.....

  • Отговори (4) (2)
    4. добавен от: Анонимен 23 Ноември, 14:38

    Всички на ръководни постове в АПИ би трябвало незабавно ,ама всички да си тръгнат преди да ги махнат ,ако имат разум и мозък.Тази агенция повярвайте ми не работи има служители който не знаят за какво са там.Получават огромни заплати.А ето зимата чука на вратата кой ще почиства пътищата ,пълна безотговорност е както в АПИ така и във всички областни пътни управления Пълен хаос е хора разберете

  • Отговори (2) (0)
    5. добавен от: Анонимен 23 Ноември, 17:03

    Ние почваме действия,когато се случи трагедия.Така преди доста години от случката в дискотека ,*Индиго/,та до вчера,с изгорелите и задушени хора,и 46 човека от РС Македония.И почват коментари,препоръки,заклинания,колко много ще се направи,и дотам.Пълен фалш!

  • Отговори (2) (0)
    6. добавен от: Анонимен 23 Ноември, 21:49

    Тежка прокоба тегне над България....докараха ни я корумпираните и крадливи политици и управници!!!!!

  • Отговори (3) (0)
    7. добавен от: Анонимен 24 Ноември, 01:15

    Най важни са зимните гуми ,4 мм грайфер и рекет глобите от милицията....рейса дали е бил с зимни гуми.....няма никъде в ЕС такава магистрална отбивка,остров насрет платното с един знак ляво дясно.....

  • Отговори (2) (1)
    8. добавен от: Анонимен 24 Ноември, 01:22

    За къде сме тръгнали с тия високи скорости по пътищатата...

  • Отговори (6) (1)
    9. добавен от: Анонимен 24 Ноември, 10:56

    Ако някой обясни, как трябва да се постъпи правилно, при 100 км/час-нормална скорост и тези мантинели по средата на пътя и почти никаква маркировка,плюс наноса на пясък в завой около 100 метра след височината/ няма как да го няма при тези обстоятелства, той ще да е единствен.Липсата на маркировка и светлини в мъгла,или тъмнина, си е убийство.

    • (3) (5)
      1. добавен от: Анонимен 24 Ноември, 13:48

      Значи трябва да караш под 100, щом не познаваш пътя и е тъмно. Важното е да пазиш живота на пътниците, а не да пристигнеш един или два часа преди предвидените.

  • Отговори (7) (0)
    10. добавен от: Анонимен 24 Ноември, 14:02

    Ало, ехото след всяко написано нещо. това е МАГИСТРАЛА, с разрешена скорост 140 км/час. В повечето страни, ако караш под 60 км/час, трябва да избереш друг алтернативен път. В България на практика никъде няма маркировка, а ако се прави, то е с обикновена блажна боя, а не светлоотразителна /която ти вади очите/. За светлинна/мигаща/ сигнализация не сме и чували. Не необходимо да ходите надалеч. Направете един кръг от Сърбия, през Черна гора, Босна и Херцеговина и Македония. Те са в Европа. България НЕ!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (183)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete