Четвъртък, 19 Септември 2024, 19:33

50 години град Костинброд - кулминацията на тържествата!

18 Септември, 16:51
(1) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 745 0


Навръх големия християнски празник Вяра, Надежда, Любов и майка им София, в Костинброд бе кулминацията на тържествата посветени на 50-та годишнина от обявяването му за град.

Перфектна организация, изискана обстановка, множество официални гости от България и чужбина, отлично подбрана музикална програма - такава беше атмосферата на празника по случай половинвековния юбилей на Костинброд. Всички официални гости, които бяха посрещнати лично от кмета Трайко Младенов, получиха пакет с подаръци, сред които и юбилейна монета "50 години Костинброд".

Водещи на празничната програма бяха очарователната актриса Елена Петрова и актьорът Васил Бинев, а обичаният музикант и певец, Дани Милев, чийто корен е от Костинброд, и неговият бенд, поставиха началото на музикалната програма с емблематични български песни.

Кметът на Костинброд - Трайко Младенов приветства гостите и партньорите на общината, най-големият сред които е "Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани България". По случай празника на града, ръководството на компанията подари на кмета Трайко Младенов позлатена с 24 каратово злато бутилка от Кока-Кола, която ще бъде изложена в новооткрития музей на града. От своя страна, кметът връчи на представителите на Кока-Кола копие на един от символите на града - ключът. 

На откритата сцена на стадион "Белица", където се бяха събрали множество жители и гости на града и общината, Негово Светейшество - Българският патриарх и Софийски митрополит Даниил отслужи празничен водосвет и благослови жителите на Костинброд и местната управа.

В словото си след литургията, Патриархът подчерта, че Костинброд освен че е благоденстващ в материално-икономическо отношение, е и изключително духовен град, в който се отделя особено внимание на църквите и православната вяра.

В тази връзка, кметът Трайко Младенов заяви, че в две от училищата вече започва от тази година изучаването на вероучение. И още: "Костинброд е консервативен град, в които традиционните семейни и християнски ценности са на почит! Ние тачим историята на града ни - неразривна част от българската история, и затова сега подемаме инициативата за издигането на внушителен паметник на Апостола на българската свобода - Васил Левски, който тук, в Шияковския манастир основава Шопския революционен комитет..."

Специална награда от кмета Трайко Младенов бе връчена и на боксьора от Костинброд Рами Киуан, който прослави не само града, но и цяла България със своите постижения в бокса. 

Пред събралото се множество на стадион Белица прозвуча за първи път новосъздадения химн на Костинброд, представен от симфоничния оркестър на БНР, изпълнен от бас-баритона Хари Драганов, по текст и музика на Владимир Джамбазов от Съюза на българските композитори.

Светлинно шоу озари небето над Костинброд, а гост-изпълнителите Васил Найденов и Дара огласиха града с едни от най-обичаните български песни!

Екипът на "Балканец" поздравява жителите на община Костинброд и общинската администрация, по случай празника на града и сърдечно благодарим, че имахме възможността да бъдем част от тържеството!



Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (12)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (12)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (73)
70% Complete
Не (249)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (21)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (74)
70% Complete
Всички са маскари. (112)
70% Complete