Четвъртък, 2 Май 2024, 02:16

51 хиляди лева инвестира община Правец в селата

5 Декември 2012, 22:34
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 1814 2


Общите инвестиции, вложени в селата на община Правец са в размер на 510 000 лв., от които 440 000лв са за пътища - полагане на трошено-каменна настилка и частично асфалтиране. Това стана ясно от днешния отчет на кмета на общината Румен Гунински. Във всички тях е осигурено лекарско обслужване, редовно сметосъбиране, допълнителни контейнери за възлови места. Към кметовете бяха назначени и лица по програмите за временна заетост. Общо в селата в момента работещите по програмите към Бюро по труда са 52-ма. Новост в селата е инвестицията, направена в техника и обучение на кметовете и кметските наместници, с което се подобри обслужването на гражданите в сектора услуги по гражданско състояние.
В с. Разлив бяха извършени  ремонтни дейности в Кметството. В с. Правешка Лакавица бе регистрирано читалищно настоятелство. В с. Калуерово по предложение на инициативни граждани и с решение на Общинския съвет бе изградена и тържествено открита паметната плоча, в чест на загиналите калугеровчани в борбите за национално обединение 1912- 1918г. Направен бе и частичен ремонт на църковния храм и църковната къща. Село  Своде тази година се справи с водопроводните аварии, ремонтираха се мостове, а за 15 965лв бе разплатен и направеният в предишния мандат въжен мост. Село Джурово се сдоби с обществена тоалетна и е направен ремонт в сградата на Кметството. В с. Видраре община Правец се погрижи за двата каменни моста и за визията на Кметството, прилежащите зелени площи и площадки. Завършена е и сградата, предназначена за „Фамилен център” за деца до 7-годишна възраст. 
В с. Осиковица бе направен навес, обещан през есента на 2011г. и оборудван със столове и маси. В с. Равнище инвестициите бяха предимно в изграждането на новия централен път, бяха инвестирани средства и за махленски пътища на стойност - 20 хил.лв. Консултативният съвет в селото беше един от най-активните  и организирани съвети в общината. В Осиковска Лакавица бе извършен ремонт на лекарския кабинет и се постави чешма на гробищния парк. Бе разплатен с изпълнителя изграденият през 2011г. Клуб за възрастни и хора с увреждания, на стойност 7896 лв. Ромската махала се сдобиха с ново електрозахранване и улично осветление. За  с. Манаселска река  бяха гласувани допълнителни средства в размер на 26 500лв за ремонт на основния път за селото.
 


Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 6 Декември, 09:48

    "В с. Равнище инвестициите бяха предимно в изграждането на новия централен път, бяха инвестирани средства и за махленски пътища на стойност - 20 хил.лв." - ТАКОВА НЕЩО НЯМА! Т. НЕР. "ЦЕНТРАЛЕН" ПЪТ Е НАПРАВЕН ДО ПОЛОВИНАТА, Т.Е. САМО ДО ЦЕНТЪРА НА СЕЛОТО. И КОИ МАХЛЕНСКИ ПЪТИЩА СА НАПРАВЕНИ?!?!? ЛЪЖА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 6 Декември, 09:49

    Браво на Кмета, прави улично осветление на циганите, за да не се изгуби някой пиян мангал на път към бараката си ... Браво кмете още 1 мандат ще бъдеш избран от тях!!!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (206)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (127)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (59)
70% Complete