Вторник, 23 Април 2024, 17:34

580 000 лв. икономии за година в община Драгоман от енергоспестяващо улично осветление; Проектът бе представен пред Делегация от Казахстан

26 Декември 2022, 19:16
(0) (0)
Драгоман - Новини
Прочетена: 593 1



Делегация от Казахстан беше на работно посещение в община Драгоман във връзка с постигнатите резултати след Изпълнение на енергоефективни дейности с гарантиран резултат (ЕСКО услуги) с цел намаляване на енергопотреблението на уличното осветление. Делегацията състояща се от представители на Министерство на енергетиката, индустрията и търговията на Република Казахстан, Фонд за развитие на предприемачеството Даму и от Програмата за развитие на обединените нации се водеше от представители на Фонда за енергийна ефективност и възобновяеми източници (ФЕЕВИ).

Работната среща се проведе в заседателната зала на общината. Гостите бяха посрещнати от Андрей Иванов – кмет на община Драгоман и неговите заместници - Емилия Милушева и Лидия Банкова. Изпълнителят Енерджи Ефект ЕАД - Кръстина Чолакова представи проекта и посочи безспорните резултати по спестяванията.

Мониторингът за изминалата една година от октомври 2021 до октомври 2022 година показа спестяване на 580 000 лв. за улично осветление на община Драгоман. Към настоящия момент това е първият такъв мащабен проект, обхващащ цяла община с толкова много населени места и с над 2200 осветителни тела. Делегацията беше запозната и с монтираните най-съвременни контролери за управление, които позволяват, както цялостно наблюдение на системата за улично осветление от контролен център, така и откриване на повреди, кражби на електроенергия, опити за злоумишлени действия по отношение на системата за улично осветление.


Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (1) (1)
    1. добавен от: Истината е,че 26 Януари, 01:32

    Тази делегация е пропуснала с. Чеканец към тази община за да се запознае с големите икономии на тази същата община не само по отношение на т. нар "улично осветление"!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (179)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (42)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete