Четвъртък, 2 Май 2024, 13:34

6 златни, 4 сребърни и 4 бронзови медала за "Сунг Ри" от силния международен турнир в Сърбия

24 Май 2021, 13:10
(1) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1405 2


С общо 14 медала се завърна ботевградският клуб по олимпийско таекуондо "Сунг Ри" от силния международен турнир, провел се този уикенд (22-23 май) в Ниш, Сърбия. В него участие взеха около 900 състезатели от цял свят. Някои клубове се включиха в надпреварата с по над 40 възпитаници, които бяха от цяла Европа, някои от тях олимпийски медалисти. 

Ботевградчани грабнаха и три купи при отборните награди. Те спечелиха купа за 2-ро място в отборното класиране при децата, купа за 3-то място в отборното класиране за мъже и жени и купа за 2-ро място в общото крайно класиране.

Със златен медал при индивидуалните награди се отличиха младите надежди Кристиян Златев (+87 кг.) при мъжете и талантливият Митко Стойнов (73 кг.) при младежите. Криско бе безапелационен по пътя към финала, което накара неговия противник да се откаже от участие във финалната битка и така златото отиде без проблем при него. Митко Стойнов продължава да развива потенциала си, след като защити титлата си и показа поредно великолепно представяне. Значими подвизи постигнаха и децата, които също загатнаха за своя потенциал и показаха, че имат бъдеще. Със злато се окичиха Методи Методиев (33 кг.), Красимир Гетов (27 кг.), Виктор Владимиров (33 кг.) при децата и Марина Боновска при девойките (33 кг.). Методи Методиев трябваше да се бие във финала със своя съотборник Мартин Маринов, като за трети пореден път съотборници от клуба се срещат в битка за медалите. Интересен факт е, че в клуб "Сунг Ри" в тази категория има трима състезатели, - Методи Методиев, Мартин Маринов и Георги Йорданов, като и тримата по веднъж са печелили златни медали в срещите помежду си. Красимир Гетов пък демонстрира лъвско сърце и за пореден път смаза своите противници и бе категоричен в своята игра, което му гарантира ново златно отличие в колекцията. В предишната надпревара Виктор Владимиров и Марина Боновска останаха със сребърни медали след силно представяне, но липса на опит и късмет ги лиши от големите подвизи. В едва второто им участие, прогнозите на техните треньори се сбъднаха и златото вече им принадлежи, след съвсем кратък период от време. 

Сребърни медали завоюваха Мартин Маринов ( 33 кг.), Марина Михаилска (30 кг.), Александра Василева (29 кг) и Ния Стойнова ( 36 кг.) при децата. Състезателите на "Сунг Ри" се представиха блестящо, като в срещите на Марина и Александра ситуацията можеше да бъде по-различна, но грешка в системата не отчете сигурни техни отбелязани точки, с които можеха да спечелят дори и златото. 

С бронзови медали се отличиха Християна Христова (девойки - 49 кг.), Николай Иванов (младежи - 48 кг.) , Никол Маринова (жени - 48 кг.)  и Теодора Методиева (деца 33 кг.).  Всички представители се биха на ниво, като драматична развръзка беляза срещата на Теодора Методиева. Теда се би срещу сръбкиня с много опит, но въпреки това се представи на ниво, запази хладнокръвие и не се даде лесно. Всъщност крайният изход се реши след златна точка и допълнителен рунд, в който Методиева загуби за момент концентрация и инкасира точка, която предреши всичко. 

"Радваме се, че се наредихме сред призовите места при толкова силна конкуценрия. Това е плод на упорития труд, който полагат нашите възпитаници. Имахме за цел да се представим силно на това състезание и я постигнахме. Наистина състезателите много се постараха. За съжаление, някои от децата бяха малко пренавити от силното си желание за победа и това беше единствено в техен минус. Така, с минимална разлика отпаднаха, но ние знаем възможностите им и сме сигурни, че в бъдеще, с натрупването на опит, ще свикнат да контролират емоциите си и така ще намерят верния път към успеха ", коментира пред balkanec.bg един от треньорите в клуба Цветолюб Илиев.

Следващата важна изява, която стои пред "Сунг Ри" и възпитаниците на клуба е в периода 10-16 юни, когато в София ще се проведат Мулти-европейски игри по таекуондо, което от най-силната верига турнири с ранг G1. 




Източник: balkanec.bg

Ключови думи: таекуондо , "Сунг Ри"

Коментари (2)

  • Отговори (0) (6)
    1. добавен от: Анонимен 24 Май, 21:23

    Щом не са баскетболисти не е нищо

    • (1) (1)
      1. добавен от: Анонимен 26 Май, 14:04

      Много си прост, да не можеш да оцениш труда и старанието на децата, жалка работа...

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (208)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (59)
70% Complete