Сряда, 24 Април 2024, 17:16

60 годишен юбилей на ПГТМ "Христо Ботев" бе отбелязан с впечатляващ спектакъл с участието на "златните момичета" (ВИДЕО)

19 Ноември 2022, 10:02
(3) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2078 5


С ефектно светлинно шоу и костюми - обръчи изобразяващи олимпийските кръгове, олимпийските ни шампионки по художествена гимнастика откриха тържеството по повод 60 годишния юбилей от създаването на ПГТМ „Христо Ботев“. Празничната програма се състоя в големия салон на НЧ „Христо Ботев-1884“, където се събраха учители, ученици – бивши и настоящи, родители и официални гости, за да уважат годишнината на училището.
Сред официалните гости бяха кметът Иван Гавалюгов, председателят на Общинския съвет д- Илин Черняшки, зам.-председателят – Дамян Маринов /възпитаник на Училището/, общинският съветник Цветан Цолов /възпитаник на Училището/, Вергиния Йорданова – ст. експерт от РУО Софийска област и др.

В приветствието си от сцената, д-р Черняшки се обърна към учениците с думите: „Бъдете здрави и целеустремени, смели истински родолюбци по примера на патрона на Училището – гениалният поет и революционер – Христо Ботев!“

На осн. чл. 51 на Наредбата за символиката и отличията на община Ботевград и Решение номер 209 на Обс. Ботевград, д-р Черняшки връчи Почетна грамота на община Ботевград за дългогодишна педагогическа дейност и висок професионален опит на учителката Петя Братанова, която произнесе трогателно слово при получаването на наградата:

„Едно училище, което десетилетия наред бележи успехи, има своето място и дава качествени кадри в различни области. Благодаря за признанието! Приемам тази грамота и ви благодаря! Смятам, че това признание, което получавам е не само за качествата ми на учител! Благодаря на колегите и общината затова, че мислят за учителите като хора които имат отговорна дейност. Няма бивши учители и аз самата не се чувствам такава, защото пламъкът на обичта към децата, на желанието да ги образоваш и възпиташ в нравствени ценности, остава за цял живот.
Уважаеми колеги, макар и вече да не съм сред вас, пожелавам ви този пламък да запазите за цял живот, защото няма нищо по-хубаво от това ваш бивш ученик да ви разпознае по гласа, очите, или походката, и да ви благодари!
А вие, скъпи ученици, не принуждавайте учителите да се съревновават с Фейсбук, Инстаграм и Тик-ток! Възползайте се от техните знания! Безплатно е!“

Отличие за същите заслуги бе връчено и на инж. Ваня Петкова – също дългогодишен преподавател в ПГТМ „Христо Ботев“:
„Искам да благодаря на Общинския съвет и на Педагогически съвет на Техникума, в който бях 40 години, за това признание! Особено съм доволна и щастлива, и благодаря на учениците, с които се явихме на 21 национални олимпиади и взехме първи места, с което прославихме не само Техникума, и впоследствие Гимназията, но и Ботевград и цяла Софийска област.“

Приветствие отправи и кметът Иван Гавалюгов:

„Уважаеми г-н директор, уважаеми учители, скъпи ученици, родители и гости! Честит 60 годишен юбилей на Професионалната гимназия по техника и мениджмънт „Христо Ботев“!
Това училище безспорно изигра изключително важна роля за Ботевград, защото в него са се обучавали хората, които са положили основите на ботевградската индустрия и промишленост, и благодарение най-вече на тези кадри, обучавани в Техникума по механоелектротехника, или днешната Професионална гимназия, днес в Ботевград има изключително силна икономика.“

Директорът на ПГТМ - Иван Николов заяви, че към момента се обучават 350 ученика в дневна форма на обучение и 30-40 в самостоятелна форма на обучение.

„Успяхме миналата година да реализираме прием в паралелката „Промишлена електроника“, която 10-12 г. назад не е имало прием и не са обучавани такива кадри в нашето училище. А Ботевград, както е всеизвестно, е градът с най-много електроника на глава от населението, а ние не можехме да допуснем тази престижна в миналото специалност, да я няма в нашето училище. Миналата година – „Промишлена електроника“, тази година открихме паралелката „Газова техника“. 28 учители, 30 възпитатели, 11 човека непедагогически персонал работят в нашето училище.
Сега сме единственото училище, което след 3-годишно кандидатстване спечели финансиране за 100 000 лв. за подобряване вътрешната среда на автоработилницата – сервиз. Ние сме длъжници на тази специалност. Смятам, че до 2-3 месеца ще имаме един от най-модерните сервизи и автоработилници за специалността „Автотранспортна техника“,
изтъкна още в словото си директорът на ПГТМ.

Присъстващите на тържеството имаха възможността да видят кратко филмче свързано с историята и развитието на Гимназията.

Питагоровата теорема бе в основата на забавно-хумористичен скеч, в който учител изпитва ученик, и която сцена разсмя искрено публиката по време на тържеството. 

В празничната програма, освен златните момичета на България по художествена гимнастика, които изиграха впечатляващи съчетания с топка, обръчи и лента, се включиха още и Литаковската духова музика, както и фолклорни изпълнения.






Източник: balkanec.bg

Коментари (5)

  • Отговори (5) (0)
    1. добавен от: Анонимен 19 Ноември, 11:30

    НЕВЕРОЯТНО И ИЗЧИСТЕНО ТЪРЖЕСТВО! Поздравления

  • Отговори (4) (0)
    2. добавен от: Анонимен 19 Ноември, 11:54

    Поздравления за г-жа Братанова! Учител за пример!

  • Отговори (0) (1)
    3. добавен от: Анонимен 20 Ноември, 02:15

    И я съм възпитаник на училището. И като ни даваха дипломите ме изкараха пръв.

  • Отговори (3) (0)
    4. добавен от: Анонимен 20 Ноември, 09:10

    А след това беше ли сред първите, или си остана с техникума

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 21 Ноември, 18:25

    След 2-3 месеца ще имаме това, което СПТУМ-а има от 10 години ....

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (182)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete