Сряда, 1 Декември 2021, 11:29

600 колоездачи и 250 бегачи на "Байк и Рън за Чепън" (ВИДЕО)

16 Октомври, 14:34
обновена на 16 Окт 2021
(0) (0)
Драгоман - Новини
Прочетена: 567 0


В тазгодишното 10-то юбилейно издание на състезанието за планинско бягане и колоездене "Байк и Рън за Чепън", чийто домакин е община Драгоман, се регистрираха за участие 600 колоездачи и 250 бегачи. В ранната съботна сутрин на 16-ти октомври, в 8,30 ч., кметът на Драгоман приветства състезателите и даде старта на колоездачите. След тях, в 10,05 ч. стартираха бегачите, чийто старт бе даден от зам.-министъра на туризма - Мария Белколева, която бе официален гост на събитието. По традиция, Министерството на туризма е партньор на спортната проява и участва със свой щанд, на който са изложени каталози с туристическите забележителности на България.
В спортната надпревара се включиха и най-малките с колелета и тротинетки в "Мини Байк и Рън", което започна в 10,30 ч. Дъждовното и мрачно време не разколеба децата и техните родители. 17 деца се състезаваха с колелета и тротинетки в различни възрастови групи. Най-малкият състезател бе 2 годишният Виктор от Драгоман.
10-то юбилейно издание на "Байк и Рън за Чепън" протича под мотото "Адреналин с кауза 2". Каузата тази година е в подкрепа на кампанията "Да съхраним вековните дървета на България" на Асоциацията на парковете в България и Сдружение за дива природа "Балкани", за която се заделя част от таксата, която състезателите заплащат.
Дисциплините в състезанието са:
12 км. бягане до връх Чепън и обратно до центъра на Драгоман
23 км. бягане или колоездене
44 км. бягане или колоездене
23+23 км. Дуатлон и Чепън Скай
Няколко щанда с плодове, здравословни храни и напитки бяха на разположение на всички състезатели.
Децата - победители в състезанието "Мини Байк и Рън" бяха наградени с медали, статуетки и подаръци, осигурени от община Драгоман и магазини "Стената". Наградите връчиха кметът на Драгоман Андрей Иванов и зам.-министъра на туризма - Мария Белколева.
Главен организатор на мащабното спортно събитие е Асоциацията на планинските водачи, чийто председател Любомир Попйорданов, присъства на проявата.
Около 15,30 започна награждаването на победителите в различните категории. Освен купи, медали и рекламни подаръци, за победителите бяха осигурени и парични награди.
Всички участници в състезанието финишираха успешно.Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (13)

Смятате ли, че днес България е независима държава?

Анкета » коментари (13)

Смятате ли, че днес България е независима държава?

отговори
Да, напълно независима е (53)
70% Complete
Не, не е независима (823)
70% Complete
Частично независима е (107)
70% Complete
Нямам мнение по въпроса (40)
70% Complete