Понеделник, 6 Май 2024, 04:40

600 участници и 60 деца са регистрирани в тазгодишното състезание за планинско бягане и колоездене „БАЙК И РЪН ЗА ЧЕПЪН“

11 Октомври 2022, 12:38
(0) (0)
Драгоман - Новини
Прочетена: 666 0


XI-то издание на Спортно-туристическото състезание за планинско бягане и колоездене „БАЙК И РЪН ЗА ЧЕПЪН“, чийто домакин е гр. Драгоман, ще се проведе на 15-ти октомври /събота/ при следната програма:

1. 8,00 ч. – Официално откриване и първи старт на Е-байк – електрически велосипеди

2. 8,15 ч. – Старт на Хоби Байк – 44 км.

3. 8,35 ч. – Старт Хоби Байк – 23 км. И Дуатлон 23 км. + 23 км.

4. 10,00 ч. – Старт бегачи – 12 км., 23 км., 30 км. и 44 км.

5. 10,30 ч. "Мини Байк и Рън"

6. След 13,00 ч. – Награждаване на победителите

Атрактивни стартове, нови спортни дисциплини, „Мини Байк“ – детска надпревара в няколко категории, забавна програма на площада в центъра на Драгоман и множество награди за победителите! Това обещава община Драгоман, като съорганизатор и домакин на превърналото се вече в традиционно състезание „Байк и Рън за Чепън“ и една от емблемите на общината. До момента, за XI-то издание са се записали 600 участници и над 60 деца.

„Вярваме, че спорт и благотворителност трябва да вървят ръка за ръка, затова продължаваме стартовете под надслов „Адреналин с Кауза“. Новост тази година е, че „Байк и рън за Чепън“ застава зад още една кауза – нашият своеобразен поклон пред пъстрото птиче царство. С навлизането в новото си десетилетие, официално стартираме своята подкрепа за дългогодишна инициатива за изследване и защита на птиците, чиито естествени местообитания сред дивата природа и край водните басейни са изложени на сериозна заплаха.“

Това обявиха от Асоциацията на планинските водачи, които са главен организатор.

Със своето 11-то издание „Байк и рън за Чепън“ ще отдели 5 лв. от всяка стартова такса, които ще бъдат дарени за Опръстенителен орнитологичен лагер Дуранкулак 2022 г., провеждан ежегодно от 2019 г. съвместно от Национален природонаучен музей при БАН, ИБЕИ-БАН, СДП „Балкани“, Фондация ЛЬО Балкан и г-н Патрик Бергкамп. За каузата ще бъдат дарени и 50% от стойността на продажбите на традиционната спортна кърпа на събитието с уникален дизайн. Красивият оригинален Buff, дело на художничката София Попйорданова, ще може да бъде открит в магазина на Национален природонаучен музей в София, както и в магазини „Стената“. Всеки, който го закупи, ще даде своя принос за общата кауза и опазването на птичето ни богатство.

Очаквайте подробности за регламента на детското състезание – „Мини Байк и Рън за Чепън“!



Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (217)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (63)
70% Complete