Петък, 26 Април 2024, 09:10

69 самотни възрастни в нужда ще бъдат обгрижени от 24 помощници и медицински лица в община Драгоман

4 Януари 2023, 18:46
(0) (0)
Драгоман - Новини
Прочетена: 554 2


През месец ноември 2022 г. Андрей Иванов - кмет на община Драгоман, в качеството си на бенефициент сключи административен договор № BG05SFPR002-2.001-0039-С01 с Министерство на труда и социалната политика за изпълнение на дейности по Проект „Грижа в дома в община Драгоман“, чиято основна цел е да се осигури подкрепа в домашна среда за лица с увреждания и възрастни хора, зависими от грижа, както и да се осигури разширяване на възможностите за предоставяне на социални и интегрирани здравно-социални услуги в домашна среда, включително и в контекста на пандемични ситуации.

Днес, 04.01.2023 г., в заседателната зала на Общинска администрация - Драгоман се проведе официална пресконференция за начало на дейностите на стартиралия от 01.12.2022 г. Проект „Грижа в дома в община Драгоман“, финансиран по Програма „Развитие на човешките ресурси“ 2021-2027 г.

Пресконференцията бе открита от Андрей Иванов - кмет на община Драгоман и зам.-кметът Лидия Банкова, които посрещнаха новоназначените за изпълнение на дейностите по проекта служители.

На пресконференцията, освен всички новоназначени лица, присъстваха и служители на Общинска администрация - Драгоман, имащи отношение към социалните услуги, пред които бяха представени основните акценти и дейности в проекта през следващите 12 месеца.

В показаната презентация специално бе подчертана ролята на всички домашни помощници и персонал за подобряване качеството на живот на потребителите - основно възрастни самотно живеещи хора, хора в изолация с ограничени контакти и в невъзможност за самообслужване.

По време на пресконференцията стана ясно, че със стартиране на дейностите от 01.01.2023 г. са обхванати 69 лица на територията на община Драгоман, които ще бъдат обгрижени и с подобрено качество на живот в следващите 12 месеца.

Считано от 01.01.2023 г. по настоящия проект са наети 24 лица - домашни помощници, две медицински лица и един психолог. Всички лица от персонала получиха, освен първоначални инструкции, пакети с лични предпазни средства и консумативи, както и специално изработено по проекта работно облекло, необходими за осъществяване на дейностите.

Със стартиране на поредния проект в социалната сфера и с приоритетна грижа към възрастното население, община Драгоман за пореден път се утвърди като една от общините с най-силна социална политика, ориентирана изцяло към стремежа за подобряване качеството на живот на населението.

Проект „ Грижа в дома в община Драгоман“ се реализира по Програма „Развитие на човешките ресурси“ 2021-2027 г. с финансовата подкрепа на Европейския социален фонд +.



Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

  • Отговори (2) (0)
    1. добавен от: Ваня Вълчева 10 Януари, 14:45

    Много ми е интересно тази " ГРИЖА" как ще стане без вода? Преди два три дни от чешмите ни потече синя вода...

  • Отговори (3) (0)
    2. добавен от: Ганьо български 11 Януари, 20:21

    Например в балкана и по-точно в с. Чеканец-без транспорт, магазин, вода, ток и ред други елементарни човешки нужди за оцеляване! Е и по-тази причина хората в това балканско село до сръбската граница са измрели. Така това село се превръща в гробница, а преди време е било най- развитото село в цялата община Драгоман. Всички тези проблеми били наши, не на общината!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete