Четвъртък, 19 Септември 2024, 19:17

7 общински съветници с писма за прекратяване на правомощията

5 Януари 2013, 14:12
(0) (0)
Своге - Новини
Прочетена: 2685 12


7 общински съветници, от групите на БСП и Коалиция "Христо Йовов-Обединени за общината", получиха писма от Общинската избирателна комисия във връзка с допуснатите отсъствия от сесии на Общинския съвет.
Според информация на balkanec.bg става дума за отсъствия над допустимите 5 бр. за годината. Потърсихме мнението на част от засегнатите общински съветници.

Представители и на двете групи обясниха, че има допуснати груби несъответствия в отразените в писмата дати. "Интересно е как са подбрани датите за отсъствия, като на места е включена сесия, която не се е състояла поради липса на кворум, както и сесия, която е свикана като извънредна" - подчерта един от засегнатите общински съветници. Според запознати целта на тази самоинициатива на кмета на община Своге, е опозицията в местния парламент да бъде притисната. В средата на декември беше освободен от поста си председателят на ОбС гр. Своге. По този начин голяма група от общинските съветници, изразиха своето недоволство от провежданата от ръководството на общината политика.
 
„Може би, с изпращането на подобни писма, се смята, че ще бъде осигурен необходимия комфорт и редуцирането на неудобните питания, свързани с управлението на общината. За повечето дати, посочени в писмото съм изпратила необходимите писмени уведомления до председателя на ОбС с посочени причини в тях. А две от датите са на извънредни сесии.” – коментира за balkanec.bg Габриела Величкова – общински съветник от БСП. „Не смятам, че като бъде упражнен подобен натиск върху мен и моите колеги, това ще ме накара да не задавам повече неудобни въпроси и да не изисквам информация за нещата, които се случват в общината.” – допълни тя и поясни, че ще направи своето възражение в срок.
 
„От изпратеното ми от ОИК Своге писмо, става ясно, че e подаден сигнал, чието съдържание и автор не са упоменати. В сигнала, според ОИК се твърди, че на определени дати съм отсъствал от заседания на ОбС. С изненада установих, че някои от посочените дати в писмото, не отговарят на дати, в които са провеждани подобни заседания. В мен се поражда съмнение за тенденциозност в подхода да бъда освободен като общински съветник.” – изрази своята позиция и Красимир Петков – общински съветник от Коалиция „Христо Йовов-Обединени за общината”.
Според Петков законът е пределно ясен относно предсрочното прекратяване пълномощията на общински съветник. „Това става при наличието на комулативно свързани обстоятелства - липсата на писмено уведомление и т.н. Подобни обстоятелства тук не са налични.”
 
След като всички засегнати съветници получат уведомителните писма, те имат право да дадат своите възражения в 3-дневен срок от получаването на писмото. По непотвърдена информация и седемте членове на местния парламент, ще направят своите възражения.


Източник: balkanec.bg

Коментари (12)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 5 Януари, 14:49

    :shock: :shock: :shock:

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 5 Януари, 16:14

    общинската администрация вече прекалява, града ни е като след бомбандировка. :roll:

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: крадци 5 Януари, 18:29

    долу герб

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 5 Януари, 20:24

    :roll: :roll: :roll:

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 5 Януари, 21:52

    каква идиотщина, много странен подход за елеминиране на политическите опоненти

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 7 Януари, 11:31

    Тия гербаджии с зъби и нокти се опитват да задържат властта.

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: аз 10 Януари, 16:31

    Всичко е тъпата политика на кмета.

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: аз 15 Януари, 17:36

    кво се чешете от ГЕРБ беееее - на крив космос ракетата му пречи.като не идват на сесии - вънка.не може да си ходиш на мачове,лагери и т.н. да не се вескаш на сесии и да си зам.председател на съвета.айде моля,погледнете се.

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Габриела Величкова 16 Януари, 14:30

    До коментар № 8 - Като общински съветнки лично споменат и цитиран в дописката, мога да Ви кажа, че много лесно се пише анонимно. Факт е, че подобни писма са абсолютно преднамерени и тенденциозни. Ако ГЕРБ-Своге иска да се справи по някакъв начин с опозицията в ОбС, то този подход е абсолютно грешен! Много моля, преди да коментирате - елате поне на едно заседание, ако случайно не сте прекалено запознат/а всъщност със ситуацията :wink:

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: аз 17 Януари, 16:20

    Госпожице Величкова,имам си съображения,за да съм анонимен.И държа да Ви кажа,че съм присъствал на всички заседания и именно за това мога да коментирам. И сега какво - ще им се разминеееее :wink:

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (12)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (12)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (73)
70% Complete
Не (249)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (21)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (74)
70% Complete
Всички са маскари. (112)
70% Complete