Четвъртък, 25 Април 2024, 18:37

7 златни, 6 сребърни и 1 бронзов медал за "Сунг Ри" от турнира с убийствена конкуренция в Ниш

18 Май 2022, 15:23
(3) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1970 8


На 14 и 15 май клуб "Сунг Ри" (Ботевград) взе участие на силния международен турнир по олимпийско таекуондо в Ниш, Сърбия. Ботевградският клуб бе представен от общо 25 състезатели във всички възрастови групи. Конкуренцията в надпреварата бе убийствена - 2000 бойци от цял свят се впуснаха в битка за отличията. Ботевградските таекуондисти се отчетоха с поредно впечатляващо представяне, като успяха да завоюват общо 7 златни, 6 сребърни и 1 бронзов медал, въпреки тежката конкуренция. 

Със злато се поздравиха Митко Стойнов при мъжете (74 кг.), Стефан Стаменов при младежите (68 кг.) и Никол Маринова при жените (49 кг.). В по-малките възрастови групи ботевградският клуб също излъчи своите шампиони. При децата Александрина Данова (27 кг.) спечели златен медал, въпреки че това бе първо състезание за нея в горния клас "А". Адриан Радославов (+43кг) също грабна златото, а в срещите си на полуфинал и финал се отличи като надделя над съперниците си с нокаут. При децата в клас "Б" (без удари в главата) Александър Даков бе над всички, печелейки златно отличие, а  Велизар Василев, който е за първа година при младежите в клас "Б" и в по-горна категория - 45 кг., също се окичи със златото, въпреки, че му се наложи да играе с доста по-тежки съперници. 

След оспорвани битки със сребърни медали останаха Методи Методиев (36кг.), Валери Балев (27кг.), Владимир Димитров (25кг.) в клас "Б", Румен Димитров (29кг.) в клас "Б" при децата, Бисер Гетов (49кг.) в клас "Б" при кадетите и Виктория Николова (46кг.) при девойките. 

Бронзовото отличие за "Сунг Ри" донесе Георги Стаменов при кадетите клас "Б" в кат. 44 кг. 

След надпреварата треньорите в "Сунг Ри" Цветолюб Илиев и Владимир Далаклиев дадоха своята оценка за представянето на своите възпитаници:

"Турнирът не протече по начина, по който бяхме планували по една или друга причина. Много от класните ни състезатели бяха ощетени в спорни ситуации по време на срещи с домакини, тъй като грешка в електронната система за отчитане на точки в главата отказа да работи и се наложи ръчно да се отчитат точки от странични съдии. Това автоматично доведе до пристрастие. Ощетени бяха също и други отбори, но въпреки това сме доволни от представянето на нашите състезатели. Всички се раздаваха до последно, за което доста наши колеги от съседните ни страни дойдоха да ни поздравят за прекрасния отбор, който имаме. Сега предстои участие на Европейските игри с по-големите, и след това продължава подготовката за предстоящото Световно първенство за младежи и за кадети в края на месец юли, на което България за първи път ще е домакин."

От целия клуб "Сунг Ри" пък отправиха специално послание към двама от най-успешните си състезатели:

"Тази година клубът ни с гордост изпраща двама от нашите  най-успешни спортисти, които бяха наградени с дипломи  - "Спортист на випуск 2022". Това са Никол Маринова и световният медалист Кристиян Златев,  на който за жалост му предстои операция на коляното и ще се наложи дълъг период за възстановяване. Никол пък направи отлично шампионско завършване на сезона и в училище, като пълен отличник, и като състезател.  Тя ще продължи с нови за нея предизвикателства в Холандия, където ще се изучава в сферите на туризма. Сигурни сме, че и там ще продължи да бъде "номер 1". Криско пък ще продължи своето учение в София, паралелно със своята спортна кариера. Пожелаваме и на двамата на добър час!

Щастливи сме , че създадохме и изпращаме не само успешни спортисти, а личности, които са пример за подражание на младото общество!", бяха думите на "Сунг Ри", с които клубът изказа своята благодарност и признателност към Никол Маринова и Кристиян Златев.  




Източник: balkanec.bg

Ключови думи: таекуондо , "Сунг Ри" , олимпийско таекуондо , "Сунг Ри" Ботевград

Коментари (8)

  • Отговори (9) (0)
    1. добавен от: Анонимен 18 Май, 16:34

    Браво! Страхотни както винаги!

  • Отговори (6) (0)
    2. добавен от: Анонимен 18 Май, 19:03

    Жестоки! Най-добрият отбор! Пример за всички!

  • Отговори (6) (0)
    3. добавен от: Анонимен 18 Май, 22:25

    Браво на децата и треньорите !

  • Отговори (6) (0)
    4. добавен от: Анонимен 19 Май, 00:13

    Браво и на родителите!

  • Отговори (4) (1)
    5. добавен от: Анонимен 19 Май, 07:55

    Браво и на Митко Стойнов

  • Отговори (4) (0)
    6. добавен от: Анонимен 19 Май, 08:53

    Браво и на спонсорите

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 22 Май, 14:52

    Браво и на Слави Бинев,че без него сте смешници

  • 8.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (187)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (53)
70% Complete