Петък, 3 Май 2024, 11:31

8 финансови корекции на Община Ботевград е наложила ОП "Регионално развитие"

15 Юли 2015, 09:58
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2573 20


В момента Управляващият орган ОП”Регионално развитие” е наложило осем финансови корекции на различни договори за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ на Община Ботевград. Финансовите корекции са за констатирани нарушения при провеждането на обществени поръчки.
 
С тази информация излезе общинският съветник Филип Филипов пред медиите вчера на пресконференция. Той се базира на писмо на Анжелина Тотева (Началник на политическия кабинет на премиера Бойко Борисов), което е с изходящ номер 20 от 20.06.2015 г. Писмото е изпратено в отговор на запитване на адв. Мария Колева.
 
 
„Излизайки по медиите Георги Георгиев много често казва, че от многото проверки няма никакви констатирани нарушения. Писмото е издадено от достатъчно авторитетен орган и жителите на тази община най-после ще повярват, че обществените поръчки в тази община се провеждат в интерес на определени фирми, а не в интерес на запазване на финансите на тази община”, мотивира се Филипов.
Съветникът припомни, че председателят на Сметната палата е обявил публично от ефира на телевизия Би Ти Ви, че на Община Ботевград са наложени 21 акта за административни нарушения, от които 5 са на кмета Георгиев.
 
Съветникът Иван Гавалюгов подкрепи мнението на своя колега Филипов, като заяви, че за пореден път градоначалникът ни излъга на въпрос на журналист с изнасяне на информация, че липсват закононарушения от негова страна. Той визира интервюто на Георгиев вчера в предаването „Здравей България” по Нова телевизия. По думите му – точно обратното, в много от докладите на Сметната палата има установени нарушения на закона. „Кметът твърди, че това което четем е предварителен доклад. Аз за пореден път заявявам, че има окончателен доклад, в който разбрахме от срещата с окръжния прокурор, че по него има образувани преписки, а по някои от тях вече и досъдебни производства от Окръжна прокуратура София. Така че за пореден път Георги Георгиев изказва неистини и се опитва да заблуди може би неговите потенциални избиратели”, подчерта Гавалюгов. Той съобщи, че е образувана и преписка по сигнал от месец март на 12 общински съветници. Тогава те с  допълнителни документи към одитния доклад на Сметната разкриваха сигнализираха за нарушения при  усвояване на европейски средства при реализация на проекта по изграждане на Регионалното депо за твърди битови отпадъци – извозването на скалните земни маси.   За тях Гавалюгов припомни, че са похарчени неправомерно 1 300 000 лева.


Източник: balkanec.bg

Коментари (20)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 15 Юли, 11:16

    e nqma takiva nagalci kato tiq ot opoziciqta stiga te srali ami se kandidatiraite i go pobedete tulata ako ste smelcagi ama mai samo znaete da laete vece stava golqma prostotiq

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 15 Юли, 11:31

    Дитко пиши на български за да могат овцете на баща ти да го прочетат.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 15 Юли, 11:39

    Само Гошо!

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 15 Юли, 12:01

    Какъв Гошо ви гони? Фамилията ви готви другарката Цанова - ще си я назначат въпреки изборите и ще гледате като измамени камилчета...

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 15 Юли, 12:07

    Към №1.Елементарен език, елементарна култура- като фитките на Новачане.Той ТУЛАТАВ МЪТНА ВОДА НАЛОВИ РИБА. \ОТ НУЛЕВАТА СЕРИЯ НА керамичният завод,апартаменти направи, после ги продаде, после купи вота си за кмет, после продава обществени поръчки, запуши завинаги устата на Семковия-лека му пръст, нарадва му се на жената, замаза калните улички на Гетото, мижат с НАКОВ/А ПРЕДИ ТОВА И ГАЧО за вода без водомери и казано всичко му е наред, тъй че свободно си лази отпред. Вие БОТЕВГРАДЧАНИ за новачанси фитки глсувайте

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 15 Юли, 12:12

    Г-н Филипов, чудесно е че сте поели справедлива кауза на градивна и обективна опозиция, но бихте ли споделели, кой е онзи повратен, ако щете катарзисен момент, в който вие прозряхте, че вашият приятел или добър познат от близкото минало Георги Георгиев не спазва нормативните разпоредби и ги потъпква арогантно, видно от фактите, които представяте на обеществото?

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 15 Юли, 13:48

    Коя Цанова? Мая ли?

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 15 Юли, 14:45

    Прозрял е когато не му е угодено на Филипов то е повече от ясно

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 15 Юли, 15:07

    №8 Филип още преди втория мандат на кмета беше срещу него а не от сега.

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 15 Юли, 15:11

    По времето на изборите за трети мандат на кмета Филипов активно работеше срещу Георгиев.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (210)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (61)
70% Complete