Неделя, 19 Май 2024, 13:54

864 643, 50 лв дължи Община Ботевград на Управляващия орган на ОП"Регионално развитие"

25 Февруари 2016, 13:15
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2595 41


Уведомление за верификация на искане за окончателно плащане по изпълнението на Проект с наименование „Ботевград – привлекателна дестинация за атрактивен културно-исторически и спортно-развлекателен туризъм“  по Оперативна програма „Регионално развитие“ е изпратило Министерството на регионалното развитие и благоустройството на Община Ботевград. Въз основа на верификацията Общината трябва да възстанови 864 643,50 лв. В срок от 14 дни от датата на получаване на уведомлението Община Ботевград е поканена доброволно да възстанови над платената сума, съобщи за balkanec.bg зам. Кметът Румен Христов, отговарящ за европроектите и инвестициите.

Уведомлението е изпратено на електронната поща на Община Ботевград на 23 февруари 2016 г. В началото на тази седмица е пристигнало и официално писмо в общинската администрация.Тъй като Агенцията  „Държавна финансова инспекция“ е уведомила Управляващия орган, са направени повторни проверки, каза още зам. Кмета Христов. В случай, че не се предприемат стъпки за доброволно възстановяване на дължимите суми, ОП „Регионално развитие“  ще предприеме действия за принудителното им  възстановяване чрез НАП.

В рамките на проекта Община Ботевград има наложени няколко финансови корекции, от които:
Пълна финансова корекция от 100 %  на Министерството на регионалното развитие и благоустройството в размер на 143 640 лв. с ДДС по договор за доставка на костюми, декори и озвучителна техника за реализация на историческата възстановка „Последните дни на Цар Иван Шишман“.
Следваща финансова корекция, близо 160 хил.лв, относно открит конкурс с предмет "Преустройство на бивша съдебна палата в информационен център в УПИ V, кв. 62 на гр. Ботевград, обл. Софийска" и възлагане на малка обществена поръчка с предмет "Изработка, доставка и монтаж на елементи за художествено-пространствено оформление и оборудване на постоянна музейна експозиция и музейно осветление-приземен етаж". Управляващият орган на ОПРР е констатирал нарушения на проведените процедури и е регистрирал две нередности, като е наложил финансови корекции по пропорционалния подход, първата от които е в размер на 5 % върху разходи за, а втората - в размер на 25 % върху разходи за закупуване на съоръжения, оборудване и обзавеждане.  Изпълнител на поръчката е фирмата на убития Семко Семков „Европа 7“. 

Община Ботевград е подписала договор с Министерството на регионалното развитие и благоустройството за реализация на проект „Ботевград – привлекателна дестинация за атрактивен, културно-исторически, еко и спортно-развлекателен туризъм”, финансиран по схема “Подкрепа за развитие на природни, културни и исторически атракции” на ОП “Регионално развитие” на 6 март 2012 година. Стойността на проекта бе 3 400 000 лева.
 


Източник: balkanec.bg

Коментари (41)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: aide nashte 25 Февруари, 13:39

    Не той Георгиев не е шлевил много, човека си е работил за собствената банкова сметка безобразно !!!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 25 Февруари, 13:46

    Е нали оня дебил ГГ каза че общината няма никакви не разплатени с сметки

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 25 Февруари, 13:52

    ти повярва ли му 2-и, когато ти говори Гушо най-добре да гледаш откъде изгрява слънцето и да се правиш, че го слушаш :evil:

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 25 Февруари, 13:53

    До кога ще плащаме на този наглец дълговете? Как има очи да се явява пред хората? Ботевград, събуди се! Не виждате ли, че общината е превърната в тресавище. Не виждате ли, че продължава да прави само злини.

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 25 Февруари, 13:54

    #2 - той гошо е имал прредвид, че спрямо него всичко е разплатено!

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Гушо 25 Февруари, 13:55

    Докато прокуратурата спи, ще си правя каквото си искам :twisted:

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 25 Февруари, 14:01

    Тулата в затвора!

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 25 Февруари, 14:13

    Ако това е в Македония или Албания , Тухлата да е смачкан от народа .

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 25 Февруари, 14:13

    Е, новаченския Крадльо Лъжев не е бил сам, но опорните му точки, като че ли са още в общината и ни лук яли ни на лук мирисали и докога!?! :uups: :roll: :cry: :arrow: :idea:

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 25 Февруари, 14:29

    Ще остане в историята на общината един велик крадлив кмет.По негово време се е крало като за световно а сега ние овцете ще плащаме.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (250)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (71)
70% Complete