Понеделник, 29 Април 2024, 17:31

9-и ден глад: Болна България да бъде излекувана!

4 Юли 2013, 09:08
(0) (0)
България - Новини
Прочетена: 630 0


Eдвин Сугарев гладува вече девети ден срещу правителството. Пише стихове, поне по една статия на ден, и чете. Обяснява, че първите три дни от гладуването са най-тежки.
"Сега минаха и се чувствам много добре, много във форма. После идва един момент, в който гладът въобще не се усеща. После отслабваш все повече и повече, не можеш да се подлагаш на големи натоварвания, но това така или иначе е много дълъг период. Той може да продължи 30-40 дни", казва политикът и общественик.
Запознава се с последиците от гладуването още през 1991 г., когато е един от 39-имата депутати, които правят гладна стачка срещу начина и лицата, които изготвят Конституцията. През 93-та гладува отново - над 20 дни с искане за оставката на президента Жельо Желев.
За сегашните гладни протести, но в подкрепа на кабинета "Орешарки", той казва: "Държавна сигурност не си е променила методите и оперативните мероприятия. Първата, която гладуваше, вече прекрати гладната си стачка. И на мен ми се обади премиерът с молба да прекратя гладната стачка. Почна да ми обяснява как работел за България. Аз му казах, че не е вярно и напразно си хаби думите. И отказах да я прекратя".
От три дни заедно с него гладува и приятелят му фотограф Николай Генов. Роднини и приятели му звънят непрекъснато по телефона, за да му разкажат как е днес на протеста.
"Десетки хора ми пишат мейли, правят подписки в моя защита. Закачат на вратата със сини балончета разни поздравления. Но аз не съм важен. Важно е болната страна да бъде излекувана. Аз ще гладувам, докато гладната стачка постигне целите си, няма да се откажа", заканва се Едвин Сугарев и допълва с носталгия.

Прогнозата му е, че не по-късно от седмица-две правителството ще подаде оставка.

Източник: dnes.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (192)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (56)
70% Complete