Четвъртък, 25 Април 2024, 23:22

9 съвета при покупка на електроника онлайн

13 Май 2022, 07:35
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 497


Ако искате да закупите електронни продукти през този сезон, трябва да го направите онлайн. 51% от купувачите смятат, че пазаруването онлайн е най-добрият начин за пазаруване, а все повече и повече хора купуват електронни продукти онлайн. Въпреки че закупуването на електроника онлайн е безспорно по-добро, то може да бъде по-трудно за тези, които не са запознати с процеса. В тази статия ще разгледаме 9 съвета за закупуване на електронни продукти онлайн, за да можете да имате по-добро (и по-приятно) преживяване при пазаруване.

1. Потърсете гаранция от производителя. Гаранцията на продавача и гаранцията на производителя са двата вида гаранции, с които се предлагат повечето електронни продукти, когато се купуват онлайн.

Гаранция на продавача
Гаранцията на продавача е гаранция на продавача или търговеца, а не на производителя. Когато имате такава гаранция, трябва да се обръщате към продавача всеки път, когато имате проблем с продукта. Тази гаранция обикновено е за изделия, които са били контрабандно внесени или внесени от друга държава, така че е най-добре да я избягвате.

Гаранция от производителя
Гаранцията от производителя е гаранция, предоставена от компанията, създала продукта. Когато имате подобна гаранция, компанията ще замени продукта или ще ви съдейства, когато имате проблем с него. Бонус съвет: Винаги разчитайте на гаранцията, предоставена от производителя.

2. Проверете легитимността на уебсайта
Винаги се уверявайте, че уебсайтът, на който пазарувате, е сигурен и легитимен, преди да купите нещо онлайн. Има много евтини и нискокачествени магазини и ако не си напишете домашното, може да се окажете с некачествен продукт или още по-лошо - изобщо да не го получите!

3. Потърсете гаранция за замяна.
Въпреки че пазаруването онлайн е удобно, по всяко време могат да възникнат проблеми и усложнения. Възможно е стоката ви да бъде неправилно обработена, повредена по време на доставката или открадната! Заради тези неща е изключително важно да купувате от уебсайт, който гарантира замяна. Трябва да помислите и за пазаруване от сайтове, които предлагат гаранция за връщане на парите.

4. Извършете проучване за сравнение на цените.
Трудно е да се ориентирате от кой уебсайт да купувате и колко трябва да платите за продукта при толкова много възможности. Преди да направите окончателна покупка, трябва да проверите няколко различни уебсайта, за да видите дали цената се различава. Често ще можете да намерите това, което търсите, на много по-ниска цена или да се възползвате от 3% код за отстъпка ардес.

Можете също така да използвате някои чудесни уебсайтове за сравняване на цени, за да спестите време, като не се налага да посещавате множество различни уебсайтове.

5. Проверявайте два пъти номерата и имената на моделите.
Когато правите онлайн покупка, винаги трябва да сте наясно с точния модел на продукта. Винаги проверявайте два пъти номерата на моделите и имената на продуктите в уебсайтовете, които посещавате, за да сте сигурни, че ще получите правилния продукт. Тъй като номерата на моделите могат да се различават с няколко цифри, понякога е най-добре да се върнете на официалния уебсайт на производителя, за да направите повторна проверка и да потвърдите номера на модела.

6. Проверете ревютата на продуктите.
Преди да закупите електронен продукт, винаги трябва да изчакате да бъдат публикувани ревюта на продуктите. Трябва да направите това, за да сте сигурни, че продуктът наистина си заслужава да бъде закупен. Така че, преди да купите, потърсете реномирани уебсайтове, които са направили рецензия на продукта, от който се интересувате.

7. Проучете продавачите на продукта.
Когато пазарувате на онлайн пазар като Amazon или eBay, винаги е добра идея да прочетете отзивите за продавачите. Повечето пазари ще имат оценки на продавачите, основани на предишни покупки. Като ги прегледате, можете да се уверите, че търговецът е с добра репутация и че купувате от реномирана компания.

8. Разгледайте опциите за доставка.
Дори ако цената на даден продукт е сходна в различните уебсайтове, това не означава, че всяка компания предлага едни и същи опции за доставка. Много уебсайтове предлагат бърза и безплатна доставка, а много от тях ще доставят стоката ви само за един до два дни!
Така че, преди да купите, проверете опциите за доставка, методите на доставка и политиката за връщане на компанията, за да се уверите, че тя има разумни цени, бърза и надеждна логистика.

9. Проверете отзивите на клиентите.
Освен отзивите за самите продукти, трябва да прочетете и отзивите за пазара или компанията, която продава продукта. Можете да научите предимствата и недостатъците на даден продукт по безпристрастен начин, като четете отзиви на клиентите. Можете също така да определите надеждността на уебсайта, както и дали услугата или доставката им са толкова добри, колкото се рекламират.

Купуването на електронни продукти онлайн е лесно, удобно и далеч по-евтино от пътуването до магазин в мола. Следвайки тези съвети, вие ще можете да намирате и купувате електронни продукти по възможно най-лесния и достъпен начин.

Източник: balkanec.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (44)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete