Петък, 19 Април 2024, 14:55

Абсурд: два събора в божурищкото село Хераково за Гергьовден (СНИМКИ И ВИДЕО)

6 Май 2023, 20:29
обновена на 7 Май 2023
(0) (0)
Божурище - Новини
Прочетена: 2599 3


Странна ситуация се разигра в с. Хераково, община Божурище, на Гергьовден. Паралелно се провеждаха два събора - единият до местната църква, организиран от кмета на селото, а другият събор - в центъра пред читалището, организиран от кмета на община Божурище.
На двете мероприятия имаше различни програми: на събитието в централната част се изявиха ПФА "Български ритми", ДВГ "Палави ноти" и гост-изпълнителите Ана-Мария и Злати Петров. Кметът награди с грамота за принос в развитието на Хераково Искра Кацарска - директор на ОУ "Св. св. Кирил и Методий", както и общинските съветници Весела Петрова и  Емил Лазаров.
На другото мероприятие, което се провежда от 11 години зад църквата "Св. Георги", участваха също ДВГ "Палави ноти", както и танцов състав "Хера" и мини танцов състав "Хера", Валерия Момчилова с гайдаря Иван Иванов и оркестър "Средец".
До странното решение се стигна, след като ръководството на община Божурище и кметът на Хераково не се разбраха къде да се проведе празничното събитие. Местни коментираха, че по политически причини се провеждат две отделни мероприятия.




Източник: balkanec.bg

Коментари (3)

  • Отговори (3) (0)
    1. добавен от: Ивайло 10 Май, 19:28

    Ние сме най-богатото село в Софийска област. Цените на новите (а и на старите) къщи гонят тези в Бояна и Драгалевци. Имаме най-новите и прясно асфалтирани улици, тротоари и т.н. Три супермаркета, 2 фитнеса (малко по-малки, но не по-малко луксозни от Пулс), а читалището и библиотеката се посещават ежедневно от няколко стотин човека. Кметството е луксозно ремонтирано, разполага с електронно управление, лекарски кабинет, зъболекар, аптека и ветеринарна клиника, а някой от климатиците му (особено този на кмета) работят 24/7, нищо, че няма нужда от това. Но както вече казах, ние сме особено заможно кметство. Затова можем да си позволим и този каприз да има 2 събора едновременно (меренето на мъжки атрибути е излишно да се споменава). Дори има идея от главния чобанин на селото - бай Марко Тотев, по животински причини, догодина да се проведат 3 събора едновременно - съществуващите два + един нов, който ще се проведе на къра - до "Индустриален парк Хераково" (бившето ТКЗС), стига да успеем да изчистим тоновете боклуци и строителни отпадъци натрупани в района.
    Заповядайте в нашето село, ще останете изключително впечатлени.
    ПП. Ако решите да минете през бобенския път, елате пеша или си вземете БТР-а, за по-сигурно, че с кола не е за минаване. :P :P :P

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: кмет в сянка 31 Май, 10:55

    Мдааа. Така е с това масово строителство и липсата на управленска визия. Да не говорим за интелектуалния капацитет на мат,риала и най-вече на местната власт

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Божурище 2 Юни, 15:13

    Подобни простотии се случват постоянно. Двамата кметове - общинския Георги Димов и селския - Валери хич не се дишат и резултат на това страда селото. Дупка до дупка, боклуци и т.н. Но път преди 3-4 години дадоха 200 бона да ремонтират изцяло сградата на кметството, за удобство на двамата щатни служители. Какво да правиш, свиркаш си и чакаш да им дойде акъла. Ама надали.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete