Неделя, 5 Май 2024, 08:17

Адв. Хр.Якимов: Д-р Филев си превиши правата. Очакваме да му бъде повдигнато обвинение

17 Април 2015, 14:44
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2643 9


Повдигане на обвинение срещу д-р Филип Филев управител на МБАЛ Ботевград е най-вероятният изход от това, че си е превишил правата при демонтирането и продажбата на Отоплителната инсталация във 7-етажния блок на бившия стационар, което е извършено без знанието и съгласието на  Общински съвет Ботевград. Това заяви общинският съветник адв. Христо Якимов по повод почти едногодишното бездействие на прокуратурата. По думите му управителят на болницата си е превишил правата и на практика изземва всички функции на Общинския съвет.
 
„От юридическа гледна точка всички срокове, които са съгласно НПК са изтекли отдавна”, казва адв. Якимов в телевизионен ефир и подчерта, че за него като юрист е необяснимо, как все още прокуратурата не е започнала разследване по сигнал на общински съветници още през май  миналата година. „При всички случаи би следвало да ни се изпрати някакво уведомление – например отказ да се образува такова производство. Няма обратна връзка, не можем да кажем какво се случва по нашия сигнал. Няма съмнение, че ние в Общинския съвет като принципал на това дружество сме заинтересовани -  става въпрос за имущество на общината т.е. на всички граждани”, заявява още общинският съветник. Според него предстои наблюдаващият прокурор да се произнесе по преписката, който въз основа на събраните материали да вземе решение.
 
Да припомним, че сградата на бившия Стационар бе извадена от активите на общинската болницата. По думите на Якимов управителят на дружеството д-р Филип Филев няма никакво право да се разпорежда с каквото и да е в тази сграда.
 
След като става очевиден занемарения вид на сградата, група общински съветници от опозицията миналата година поискаха проверка на състоянието й. „Първоначално ни бе отказано, казва Якимов, но допълва, че впоследствие с комисия от общинската администрация заедно отиват на оглед. „Именно тогава бе установено тази липса на отоплителната инсталация. Но не само на нея. Оказа, че по най-вандалски начин са изкъртени кабелите от стените, разбити са мивките, за да се вземе металното от сифоните - имам чувството, че чужда армия е грабила безогледно завладян град”. Според Якимов тогава са показани документи, с които отоплителната инсталация е извадена от активите съвсем законно, със заповед на управителя на търговското дружество.

"Като разбрахме какво става, ние сезирахме Софийска окръжна прокуратура за извършено престъпление. В правомощията на д-р Филев, независимо, че е управител на общинската болница в никакъв случай не влиза правото да се разпорежда с всякакво общинско имущество, още повече че не е в активите на болницата. Съгласно Наредба за дяловете на Oбщината в общинско дружество, пак би трябвало при продажба на Дълготрайни материални активи, каквато е отоплителната инсталация, да се изисква разрешение от Общинския съвет. Редно беше при толкова ясни данни, разследващите органи да свършат своята работа и да излезнат със становище, т.е. да бъде повдигнато обвинение", категоричен е Якимов.
 


Източник: balkanec.bg

Коментари (9)

  • 1.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 17 Април, 16:17

    точно така е

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 17 Април, 20:19

    Този шебек гледа като някоя мумия.която скоро ще се вмирише.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 17 Април, 20:53

    Якимов е смешен като цолова, pr-a на кирил добрев за ботевград

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 17 Април, 20:57

    Матрицата - лъжеца го доведе , сега да си го заведе пак там , защото и той ни краде. Там където е бил доктор са го изгонили като мръсно куче.

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 17 Април, 20:59

    toq da hvane da se skrie nqkade 4e malko mu be6e ot ceki na zasedanieto :D :D :D :D :D :D

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 18 Април, 06:15

    Ще му резнат крилцата и на него, добре че иван е луд да им плаща.

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 18 Април, 13:14

    Абсолютно всички са наясно,че Филев е на този пост защото е доказан изпечен мошеник и далавераджия. Тези му качества са натежали за да бъде избран от Данчо ментата и ГГ. В Ботевград Филев се доразви до мръсник и крадец.

  • 9.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (214)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (129)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (62)
70% Complete