Неделя, 19 Май 2024, 04:20

Адвокат Якимов остава юрист на ОбС- Ботевград

2 Ноември 2017, 19:13
(2) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2324 19


В дневния ред на днешното извънредно заседание на ОбС- Ботевград председателят Любомир Лилов бе внесъл за гласуване докладна записка с искане за промяна в структурата на общинска администрацията, с която да бъде обособено обслужващо звено, включващо двама служители, подпомагащи дейността на Общинския съвет.

В докладната Лилов добавя : „С Решение №25/16.02.2016 год. на ОбС- Ботевград е одобрена структурата на общинската администрация. В тази структура няма обособено самостоятелно звено за подпомагане работата на Общинския съвет. Мнението ми, след като имах възможност да се запозная подробно с вида и обема на работа е, че в звеното трябва да бъдат предвидени 2 /две/ щатни бройки.“

Местният парламент не прие предложението, направено от Любомир Лилов.

В точка 3 към същата докладна председателят на ОбС предложи Общински съвет Ботевград да избере обслужващ юрист, който да заеме мястото на досегашния адв. Христо Якимов. В докладната председателят изтъква: „Също така, съгласно чл.14, ал.1 от Правилника, правното обслужване на общинския съвет и неговите комисии се осигурява от юрист посочен от председателя на Общинския съвет, на основание договор, сключен с кмета на общината.

Към момента подобен договор е подписан с юрист посочен еднолично от кмета на община Ботевград, като възложител. След като се запознах със съдържанието на този договор юриста (изпълнител по договора) няма каквито и да било задължения към общинските съветници, нито към председателя на общинския съвет. Всички предвидени по договор задължения са към възложителя в лицето на кмета на община Ботевград. Нещо, което е меко казано неприемливо, с оглед специфичните функции на обслужващия Общинския съвет юрист, една от които е, чрез съветите си, давани на общинските съветници, да бъде своего рода коректив на дейността на Общинска администрация, като цяло и кмета на общината в частност“.

По повод искането за избор на юрист, обслужващ Общинския съвет, председателят на ОбС предложи мястото да заеме адв. Виктор Велчев.

Д-р Илин Черняшки от групата на ГДБОП предложи на мястото на адв. Христо Якимов да застане адв. Катя Коцева.


Съветникът от БСП д-р Веселка Златева поиска да разбере причините, поради които е необходим избора на нов юрист, обслужващ Общинския съвет. В отговор председателят заяви, че няколко пъти адв. Якимов не е подписвал докладни, както и не е изготвял необходимите становища.

В отговор на отправените обвинения адв. Христо Якимов заяви, че твърденията на председателя Любомир Лилов са неоснователни, а докладните, които не са подписани и липсващите становища, са следствие на пропуск в действията на председателя, който е изпратил със закъснение докладните до юриста. Съответно адв. Якимов е разполагал с кратък срок за разглеждане на докладните и подготовка на необходимите становища.

Двамата предложени получиха равностоен брой гласове подкрепа, поради това не бе избран нов юрист, който да обслужва Общински съвет Ботевград.



Източник: balkanec.bg

Коментари (19)

  • Отговори (0) (5)
    1. добавен от: Анонимен 2 Ноември, 19:34

    Кой е другия предложен? Не се разбира нищо.Златева Лилов ..........

  • Отговори (3) (0)
    2. добавен от: Анонимен 2 Ноември, 19:35

    Извинявам се не прочетох заглавието!

  • Отговори (0) (8)
    3. добавен от: Анонимен 2 Ноември, 19:37

    Велчев

  • Отговори (10) (3)
    4. добавен от: Анонимен 2 Ноември, 20:01

    Некадърния любчо не може един комунист да отсвири.

    • 1.

      Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (15) (3)
    5. добавен от: Анонимен 2 Ноември, 20:08

    Любчо е обида за нас ботевградчани!

  • Отговори (11) (3)
    6. добавен от: Анонимен 2 Ноември, 20:25

    то па оня къдравия беше много убав

  • Отговори (17) (2)
    7. добавен от: Анонимен 2 Ноември, 22:37

    Любчо и Мартинчо са един дол дренки.Все некадьрни и са отрепки на тези, които са ги сложили на тези места.На Герб и ОББО им трябва хора малоумни и неуки ,за да изпьлняват нарежданията им ,да им вьршат черната работа,хора без морал и достойнство!Хора които им идва времето да бьдат остранени за винаги от политиката.

    • (8) (0)
      1. добавен от: Анонимен 3 Ноември, 08:03

      А защо гласувахте за тия гнусни типове???

  • Отговори (13) (3)
    8. добавен от: Анонимен 2 Ноември, 22:59

    Абе тоя Велчев какъв адвокат е чеп за зеле не става.Беше ми адвокат и добре ме осъдиха, без вина виновен. Сега ще плащам тридесет години. Сулю без диплома. Нали е приятел на о ия мангал Иван Начев затова го бутат. То ако го изберат само некъдърници и простаци ще се съберат от ГЕРБ и ОББО

    • (13) (2)
      1. добавен от: Анонимен 2 Ноември, 23:02

      Този смешко, на оббо съветниците му събират по 20лв на човек да му плащат да ги "съветва" и те и пишман адвоката им дето няма спечелено дело не стават за нищо.

    • 2.

      Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (7) (2)
    9. добавен от: Анонимен 3 Ноември, 09:09

    Кмете кога ще вземете нещата във вашите ръце и изхвърлите тия георгиеви подлоги от общинския съвет?

  • Отговори (12) (2)
    10. добавен от: Анонимен 3 Ноември, 09:17

    Мръсниците от ГЕРБ подмениха нашия вот. Аз гласувах за тях и най-вече против Георгиев. А те мръсните мишки, предадоха моя и на хиляди мои съграждани гласа, като се съюзиха с Георгиев. Повече никога няма да гласувам за ГЕРБ-ПРЕДАТЕЛИ.

    • 1.

      Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

    • 2.

      Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (249)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete