Понеделник, 29 Април 2024, 05:18

Агроминистерството харчи европари по спорни поръчки за програмата за селските райони

12 Февруари 2013, 15:44
(0) (0)
България - Новини
Прочетена: 651 0


В опитите си да усвои максимално много европейски пари, министерството на земеделието и храните провежда спорни обществени поръчки за комуникационната стратегия на Програмата за развитие на селските региони (ПРСР), съобщава в утрешния си брой "Капитал Daily".

Изданието посочва за пример търг от пролетта на 2012 г., когато министерството подписа договори по поръчка с две обособени позиции. Първата е за представяне на програмата на минимум 10 национални и регионални изложения и конференции.

От кандидатите се изисква да наемат площ и да изградят щанд, зад който експертите на министерството да дават информация на посетителите. За тази услуга министерството е планирало да похарчи 350 хил. лв. без ДДС. Избраният кандидат - фирма "Експо Тйм" със собственик Ивайло Жеглов, предлага по-ниска цена от 288 хил. лв.

Втората позиция е за представяне на поне 20 събора, организирани в малки общини. За целта фирмата трябва да осигури оборудвано превозно средство с подходяща визия (в случая фирмата е предложила брандиран с визията на ПРСР кемпер).

За първи път тази година ведомството на Найденов организира собствен фермерски конкурс. Досега то винаги е било партньор на подобни събития, организирани от различни професионални сдружения, специализирани медии и др. Сега обаче министерството търси организатор на "класация на фермери в четири категории - "Фермер 2012 г.", "Млад фермер 2012 г.", "Биологичен производител 2012 г.", "Животновъд 2012 г."

Всяка от категориите е с прогнозна стойност 50 хил. лв или общо 200 хил. лв. без ДДС. Въпреки че срокът за подаването на оферти бе до 14 януари, още няма избран изпълнител, защото "комисията не е приключила работата си". От земеделското министерство не отговориха дали част от сумата е предвидена за награден фонд или всички средства ще се изхарчат само за провеждането на събитията.

Въпреки че през лятото на миналата година обществената поръчка за създаване на Twitter и Facebook профили на програма срещу 100 хил. лв. прерасна в скандал, ведомството на Мирослав Найденов отново е обявило публична покана за "подобряване на създадените вече страница на във Facebook и профил в Twitter, както и ежедневното им поддържане и обновяване за срок от 1 година". Това е станало на 8 февруари.

Изпълнителят ще трябва да повиши харесванията на страницата във Facebook сред бенефициентите на програмата от приблизително 2100 на поне 7500. Стойността на поръчката е 50 хил. лева, крайният срок за внасяне на предложенията - 18 февруари, т.е. кандидатите имат едва 10 дни, за да подготвят участието си.


Източник: www.dnevnik.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete