Вторник, 7 Май 2024, 22:12

Академик София със сребърен медал при кадети

8 Юни 2015, 15:04
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 1790 1


Баскетболистите от Академик София си тръгнаха със сребърни медали, след като загуби финала на Държавното първенството за кадети до 16-годишна възраст. Момчетата на Георги Велчев отстъпиха на финала с БУБА Баскетбол - 56-86 и заеха второ място в турнира. а Академик (София) пък, това е втори пореден сребърен медал за кадети, след като и миналата година същите завършиха на второ място. Двубоят днес бе повторение на финала при юношите, но този път титлата остана в ръцете на БУБА.  Академик София започна силно двубоя в първите минути със серия 8:2, но след това тимът на БУБА взе тотално нещата в свои ръце и затегна сериозно защитата. Тимът от Правец от своя страна започна доста да греши и допусна серия 20:4, с което загуби лесно своето водачество. След нея тимът на Мануел Марков си осигури комфортна преднина и продължи уверено.
За Академик София над всички бе Йоан Йоргов с 23 точки и 6 борби. Марио Мирчев се отчете с 12 точки и 7 борби. Момчетата от Правец получиха три индивидуални отличия. Йоан Йоргов бе награден за "Най-добър реализатор", Георги Дамянов - "Най-много асистенции" и Цветомир Чернокожев - "Най-много борби".
Ето какво каза пред BGbasket.com след срещата старши-треньорът на Академик София Георги Велчев:   „Влязохме в този финал с много тежки мачове в групата. Момчетата дадоха всичко от себе си на финала, но не им вървя стрелбата. От друга страна момчетата на БУБА бяха много агресивни в защита, което малко затрудни нашата игра в нападение. От там дойде тази неувереност, която направи голямата разлика след средата на втората част. Момчетата не успяха да се вдигнат след четири поредни тежки мача. Това даде своето отражение.   През сезона отборът ни игра много добре. Направихме изключителни мачове точно с отборите на БУБА, Шампион 2006 и ЦСКА. Днес просто нямахме сили за този финал. Не, че това е реалната разлика между тези двата отбора, но когато си емоционално изхабен, е нормално да има спад в играта. Благодаря на всички момчета за старанието, което положиха. Не трябва да правим трагедии от една загуба. Напротив, тя трябва да ни поощри за повече работа. Сега трябва да вдигнем глави и да продължим напред. Има доста качествени момчета в отбора ни. Три от тях са в разширения състав на националния отбор, с който им предстои Европейско първенство и искам да им пожелая успех през лятото.“

Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Не знам брат 8 Юни, 21:29

    Браво момчета само така напред и нагоре ;) !

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 8 Юни, 22:06

    "Най-много консистенции"
    Стига бе!Верно ли момчето има най-много консистенции?Да не поверваш,а каква ли щеше да е наградата ,ако имаше най-много асистенции?

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 9 Юни, 07:55

    Spored men imeto mu e Дамянов не Дамианов ...

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 9 Юни, 08:00

    хаха, тъкмо щьх и аз да питам що е това "консистенции" в баскета?!? ама някой ме е изпреварил - поредната неграмотно написана статия... и, да, ДамЯнов е правилното, а не ДамИАнов!!!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (219)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (65)
70% Complete