Четвъртък, 25 Април 2024, 19:30

Акция на община Драгоман за почистване на незаконно сметище; Сериозни глоби очакват нарушителите!

4 Февруари 2023, 14:19
(0) (0)
Драгоман - Новини
Прочетена: 435 2


На 3-ти февруари 2023 г. Община Драгоман за пореден път направи акция по почистване на незаконно появило се сметище на своята територия, намиращо се над кв. Драгоман - Разширението.

Всяка година общината разходва значителен финансов ресурс от местни приходи за почистване на новообразували се незаконни сметища на различни обществени пространства. Почистеният терен е затворен за преминаване, като на място ще бъдат поставени предупредителни табели, сигнализиращи нетърпимост към замърсяване на околната среда на територията на общината и налагане на солидни глоби за нарушителите.

Община Драгоман предупреждава и напомня на всички жители и гости, че с изхвърлянето на камиони, пълни с битови и строителни отпадъци малко по-далеч от населеното място, не означава, че не превръщат дома на всички – природата в едно голямо сметище.

„Нито едно сметище не се появява от самосебе си, зад всяко едно стои човека и неразумните му действия. С мисъл към нашите деца и към бъдещите поколения, апелираме всички жители и гости на общината, генериращи промишлени количества боклук от домовете и вилите си да използват регламентираните депа за депониране на отпадъци, за да се опитаме да запазим природата на България“, призовават от общинската администрация.

ОБЩИНА ДРАГОМАН ЩЕ БЪДЕ БЕЗКОМПРОМИСНА КЪМ НАРУШИТЕЛИТЕ ЗАМЪРСЯВАЩИ ОКОЛНАТА СРЕДА!



Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

  • Отговори (4) (0)
    1. добавен от: Калинка 4 Февруари, 15:18

    Пълно с незаконни сметища из цялата Софийска област и не става с епизодични акции. Общините нямат чак такъв ресурс за контролират всичко и е редно да работят по този въпрос съвместно и с полицейските служители по места,като на същите да се постави като задача при патрулиране да следят и за това, защото гледката е грозна и се замърсява околната среда. Прибирайки се през "Правешки връх "с колата си забелязвам много такива сметища,редно служителите да докладват и съблюдават за тези неща, ние съвестните и спазващи законите граждани и данъкоплатци,не сме длъжни да се сблъскваме с такива гледки

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Ваня Вълчева 5 Февруари, 13:58

    1. Нищо няма да направят. 2. На тези снимки не се вижда боклук. 3. Идват избори и нашите управници работят на принципа, а този ми е рода, а този ми е приятел, а този ще гласува за ПСИЛА Герб... :lol:

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (187)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (53)
70% Complete