Петък, 3 Май 2024, 20:57

Актуализацията на бюджета предизвика спорове в днешното заседание на общинския съвет

28 Октомври 2014, 20:32
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 2148 15


Днешното 12-то заседание на Общински съвет-гр.Етрополе започна в  14.00ч. в присъствието на 15 съветника. Отсъстваха Мила Манчева и Пламен Иванов. По предложение на Христо Андреев бяха направени промени в дневния ред, като отпаднаха първите три точки, които ще бъдат разглеждани на извънредно заседание на 5 ноември /сряда/. Гласувана бе и нова точка, която касае избор на комисия, чиято задача ще бъде изготвяне на списък с 25 имена, които да бъдат предложени за съдебни заседатели. Дебадите започнаха от т.4, която засяга актуализацията на бюджета на общината към 30.09.2014г. Бюджетната комисия изрази подкрепа за основното предложение, което бе направено от кмета на общината, но последваха доста бурни дебати по темата. Основните възражения се отнасяха за допълнителните средства, които трябва да се вложат в проекта за реконструкцията на спортен комплекс "Чавдар", които възлизат на 626 хиляди лева. Думата бе дадена на Венета Гергова, която обясни, че са възникнали наложителни дейности /появили са се свлачища от към горската част, изграждане на напоителна система, затревяване на стадиона, изграждане на трафопост/, за които е необходима спомената сума. В тази точка бяха поставени акценти и върху наболели проблеми в някои квартали на града, като липса на улично осветление в кв. "8" и кв. "13", скитащите бездомни кучета, обособени незаконни тържища, непочистените клони от първия снеговалеж и защо не се предпремат такива дейности предварително. Всички тези въпроси бяха поставени от Владимир Александров, но конкретен отговор нямаше. В крайна сметка основното предложение бе прието, като "против" гласуваха съветниците от БСП, а Милчо Цацов гласува " въздържал се".  
По т.5 също имаше различни мнения, като стана ясно, че за реконструкцията на Централен площад се предвижда облицоване със стъкло-керамика, видеонаблюдение, засаждане на иглолистни дървета и др. Основното предложение бе прието.
По т.6 бе взето решение за удължаване договора за управление на “Медицински център I – Етрополе” ЕООД, като д-р Цено Глогов остава за още три години на този пост.    

Източник: balkanec.bg

Коментари (15)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 28 Октомври, 20:57

    Добре , сте му удължили мандата с още три години на тозй Д-р ЦЕНО ГЛОГОВ.

    КАКВО НАПРАВИ ТОЙ ПРЕДИШНИТЕ ТРИ ГОДИНИ?

    ДАЛИ Е ПОДМЕНИЛ ДОГРАМАТА НА ПОЛИКЛИНИКАТА?

    ДАЛИ Е ИЗВЪРШВАЛ РЕМОНТ НА ТАВАНИТЕ ПРИ ДЖИПИТАТА?

    ДАЛИ ПОЛИКЛИНИКАТА СЕ ОТОПЛЯВА ?

    ИЛИ КАКВО Е НАПРАВИЛ ТОЗИ ЗА ПОЛИКЛИНИКАТА?

    НЕКА ДА ДАДЕ РАВНОСМЕТКА ЗА ВСЯКА ГОДИНА КАКВО Е НАПРАВИЛ?

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 28 Октомври, 21:13

    Влади бориш се с вятърна мелница.Комунистите да те вдигат за кмет и оривай тая пасмина

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 28 Октомври, 21:31

    V gr.Etropole ima kv.114 v koito jiveiat 52 semeistva bez ulichno osvetlenie v kal I mizeria.Poveche ot 20god.v tozi kvartal nishto ne se pravi.Molim Gospoda savetnici da obarnat vnimanie ili televiziata shte go napravi.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 28 Октомври, 21:51

    Кмета много добре знае,че за следващ мандат няма да бъде издигнат за кмет от сегашните си приятели,а и да бъде издигнат няма да бъде избран от етрополци.Всички който са в неговият антураж ще останат гладни догодина по това време,затова гледат да крадат като за последно и днешната сесия е нагледен пример за това.ВНИМАНИЕ ИДВА ВИДОВ ДЕН.

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Съветник 28 Октомври, 21:58

    И арменския поп да викаш нищо няма да ви направя ,като не си плащате сметките!
    Вие "кв.114"знаете ли ,че УЛИЧНОТО ОСВЕТЛЕНИЕ СЕ ЗАПЛАЩА ОТ ПОТРЕБИТЕЛИТЕ НА ТОВА ОСВЕТЛЕНИЕ , Т.С ЖИВУЩИТЕ КОЙТО ИЗКАТ ДА ИМАТ ТАКОВА ОСВЕТЛЕНИЕ!На всеки абонат ще се таксува . Към месечната фактира за ток ще бъде вкл. и уличното осв.

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 28 Октомври, 22:08

    5 номер ти си грешка на природата не си за там и скоро ще изтечеш в канализацията

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 28 Октомври, 22:19

    Mejdu blokovoto prostranstvo e OBSHTINSKA SOBSTVENOS,I bi triabvalo da ima ulichno osvetlenie,koeto se plashta ot obshtinata.

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 29 Октомври, 07:36

    Каква е ползата от толкова стадиони и игрища, като няма кой да ги поддържа ? Падна малко сняг и отлагаме мачове заради непочистени терени.Бесрамници !

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 29 Октомври, 10:05

    Е как каква е нуждата? Вас Мит от къде ще точат пари за да купят изборите ? Пък, че 20см сняг блокираха пътя Етрополе - Правец кой го интересува ? :evil:

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 29 Октомври, 10:20

    Нови избори идват, трябва да се купуват избиратели за кмет.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (211)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (61)
70% Complete