Понеделник, 6 Май 2024, 16:17

Актьори от "Възвишение" гостуват в музея по повод 145г. от Арабаконашкия обир

19 Септември 2017, 15:36
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1548 0


На 22 септември (петък) от 11:20ч. в Исторически музей – Ботевград ще се състои среща – разговор по случай 145 години от Арабаконашкия обир на турската хазна. В нея ще се включат наследници на участниците в тогавашните събития, както и актьори от филма „Възвишение“ по романа на Милен Русков, който пресъздава историята около обира.

В лентата се преплитат исторически факти с художествена измислица. Екранизацията на романа на Милен Русков разказва историята на Арабаконашкия обир от 1872 г. през погледа на двама полу-революционери, полу-разбойници – Гичо и Асенчо.
Те са попаднали сякаш случайно сред останалите „юнаци“. В техните роли зрителите ще имат удоволствието да видят младите актьори Александър Алексиев и Стоян Дойчев.

След обира Димитър Общи, в чийто образ влиза Филип Аврамов, възлага на Гичо и Асенчо да предадат писмо лично на Васил Левски. Търсенето на Апостола се превръща в трагикомично приключение, като техният революционен ентусиазъм е изместен от разочарование и огорчение.

Жителите на Ботевград ще имат възможност да чуят от първо лице какво е да влезеш в образа на Велчо Шунтов и Симо Влаха, изиграни съответно от Веселин Анчев и Владимир Михайлов. Премиерата на филма се очаква с голям интерес на 10 ноември тази година.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (217)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (64)
70% Complete