Петък, 29 Март 2024, 11:38

Александър Тодоров: Може да биеш Лукойл само ако вярваш в победата

7 Декември 2012, 23:17
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1335 0


Старши-треньорът на Лукойл Академик Александър Тодоров заяви, че Лукойл Академик може да бъде победен само с вяра в успеха. Неговият тим надигра шампиона у дома и му нанесе първа победа, а Тодоров отбеляза, че това е станало заради силната защита на ботевградчани. Той добави, че тимът трябва да подхожда така към всеки мач и че сезонът още не е свършил. Ето какво каза той пред TV+:

„Вярвах в победата, защото можеш да биеш Лукойл само когато си повярваш, че можеш да биеш. Да не излизаш да паднеш с по-малко, а да излизаш да биеш. Днес играхме отлично в защита. Отбор, който вкарва средно в България по 102 точки на мач, ние го докарахме само до 63 и взехме мача със защита.

Искам да честитя на моите момчета, които оставиха сърцата си на терена и също да им кажа, че това не е краят на сезона, нито най-голямото нещо, което трябва да се направи през него. Предстоят ни много трудни мачове и трябва във всеки един да влизаме по същия начин като днес и ако подхождаме така, няма от какво да се притесняваме.

Абсолютно Лукойл Академик ни е подценил, но това не ни интересува. След пет дни имат мач, който е решителен за втори кръг на Еврокъп и от сърце им пожелавам да бият с повече от 4 точки и да се класират. Това оказа влияние, но пак казвам – нас това не ни засяга.

В защита играхме добре, но в атака - не. Мисля, че 70 точки са малко. Този отбор има потенциал да вкара по 80-85 точки. Трябва да се работи, в баскетбола нищо не се постига с приказки. Само работа. Тази победа не означава нищо, ако следващата седмица отидем в Плевен и там не можем да бием. Всяка седмица е ново доказване на нашите способности. Моите цели като треньор и целите на отбора са да се побеждава във всеки един мач.”

Източник: http://bgbasket.com

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete