Петък, 3 Май 2024, 04:10

Александър Тодоров: "Най-много ме изнервя егоизмът по време на игра"

13 Април 2014, 10:09
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1617 0



Александър Тодоров сподели пред камерата на телевизия News 7 след края на мача със "Спартак":
"Доволен съм, защото започнахме мача с настроение и без подценяване. Това се видя от резултата в първите пет минути, който беше 12-2 за нас. След това вече имахме контрол. Беше важно да не подценим Спартак, който всеки знае, че е неприятен отбор. Идеята бе колкото може повече да спестим основните играчи, което се и получи. Играхме отборно, имаме 25 асистенции и коефицент 135. Може би малко повече тройки вкарахме, особено последната част, от това, което искам. Все пак мачът се разви така, както ние искахме. Остава ни утре да починем и да се готвим за новите предизвикателства.
Тъпите неща в баскетбола идват при големи резултати - имам предвид неприятни контузии, а на моменти имаше и егоизъм. Няма значение дали са 30 точки или равен резултат. Тренираме нещо, говорим постоянно за отборна игра, а повече от егоизъм в баскетбола не може да ме изнерви.
Мисля, че 11 победи в ЕВРОХОЛД Балканска лига в един сезон са приличен брой. Трябва да си спомним и, че в първото участие на Балкан в този турнир тимът беше с една победа. Момчетата са добре, но е важно предстоящите мачове в НБЛ, където от три ни трябват две задължителни победи, за да сме втори, да ги отиграем хем добре, хем да успеем ако можем и да спестим основните състезатели, за да не сме аутсайдери във Файнъл 4 на турнира в Прищина. Ако успеем да го направим това ще влезем с настроение и сили да направим изненада, защото трябва да ви е ясно, че Балкан е с най-малък бюджет на тази финална четворка. Трябва да сме отпочинали, за да можем да направим нещо повече. Много неща зависят от нас и от това как ще подхождаме на мачовете.

Това ни бяха мачовете за април в тази зала. По-различно е чувството като си в голяма зала, с хубави помещения. Чувстваш се като треньор. Не, че не е било така и в малката зала, даже може би бе по-леко за нас да играем там, но това е. Тук трибуните са по-далеч и казах на играчите - вече всичко, което искаме да спечелим, трябва да го печелим с баскетбол.

Все още не съм имал време да гледам Лукойл Академик с новите им играчи. Предстои да го направя и да се готвим за мача с тях за вторник. Той не е чак толкова важен за нас, още по-малко и за тях, но ще играем за победа."
 

Източник: BGbasket.com

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (209)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (61)
70% Complete