Петък, 18 Октомври 2024, 06:41

Александър Тодоров: Трябва да докажем на терена, че сме фаворит срещу Ямбол

26 Февруари 2014, 17:40
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 889 0


За втора поредна година и общо за трети път в последните четири Балкан ще срещне Ямбол на четвъртфинал за Купата на България. Предишните два пъти ямболии отстраняваха съперника, като миналата година наставник на "зелените" бе Александър Тодоров. Той каза, че не е забравил загубата, но пък добави и, това не значи нищо преди утрешния сблъсък:

"Остава ни още една тренировка, която ще е в Ботевград. Към момента нямаме здравословни проблеми, а и Станимир Маринов вече се включи в тренировките. Нека мине и следващата тренировка и тогава ще можем да кажем, че ще сме в пълен състав. Картотекирахме и Божович, така че и той ще бъде на линия за купата.

Няма шанс да се включи пълноценно, това е изключено. Все пак при такава система, където ако победиш в първия ден играеш серия от три мача в три или четири дни, всеки един допълнителен играч на пейката ще може да помогне, тъй като в последния ден ще има нужда и от по-свежи състезатели.

Ямбол миналата година бе коренно различен отбор с няколко високи баскетболисти, тъй като ние тогава загубихме точно в подкошието. Това, че сме 0-2 не означава нищо, нито значи това, че този сезон сме 2-0 в първенството. През 2010 година на полуфинала в Ямбол, когато водех Рилски спортист, ние срещу Балкан бяхме 0-6, а ги бихме. Това са само статистики и няма нищо общо. Нормално е за утре психически те да са по-освободени, а ние да сме отбора с повече напрежение. Трябва да преодолеем това напрежение, за да докажем на терена, че сме фаворит в този двубой.

Искам много Балкан да е фаворит в турнира, тъй като нормално като играеш нещо, искаш да го спечелиш. Трябва обаче да сме искрени и да кажем, че Лукойл Академик е фаворит на купата най-вече заради огромния опит и тактическа грамотност на техния треньор Димитрис Галанис."

Източник: http://bgbasket.com

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (14)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (14)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (83)
70% Complete
Не (295)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (29)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (99)
70% Complete
Всички са маскари. (148)
70% Complete