Понеделник, 29 Април 2024, 12:49

Александър Везенков: Да играеш за своята страна е чест и гордост

5 Януари 2013, 01:00
(0) (0)
Правец - Спорт
Прочетена: 2516 0


Александър Везенков е сред най-талантливите български баскетболисти в момента. Крилото е родено през 1995 година и защитава цветовете на гръцкия Арис, където вече получава шансове и в мъжкия отбор. През миналата година Везенков бе част от младежкия национален отбор, който извоюва промоция за дивизия А, а с юношеския пък стана 8-и в Европа и бе трети най-добър реализатор на първенството. Добрите му игри съвсем заслужено му донесоха номинация в анкетата на Viasport.bg за най-добър млад спортист, а шансовете му да попадне в десетката не са никак малки. Ето какво заяви Везенков за своя сезон до момента, както и за очакванията му за новата година:

- Първо кажи как се развива сезона за теб до момента?
- Сезонът започна малко неприятно заради една контузия, която имах. Лека полека обаче си намерих ролята в отбора, като това стана най-вече след смяната на треньора, и в последните мачове игровото ми време се увеличи.

 
- Вече играеш и в мъжкия отбор, как се чувстваш при по-големите?
- С отбора работим всеки ден и искаме да постигнем нашите цели. Чувството да съм при мъжете е много положително. Конкуренцията е много сериозна и трябва да се доказваш всеки ден, за да си извоюваш място в отбора и да получиш игрово време. Обстановката и атмосферата са много добри и трябва много работа, за да играеш. Треньорът ни дава по две-три указания и трябва всеки играч да ги спазва, за да е на терена. Естествено, който се справя най-добре именно той игра. Треньорът ни е много положителен и дава шанс на всеки, който работи много.

- Ти лично как виждаш играта си и имаш ли напредък от лятото насам?
- За моята игра лично аз не мога да говоря, треньорите трябва да оценят дали има напредък. Аз лично се чувствам по-добре, с по-големи амбиции съм и по-голямо самочувствие на терена.

- Предполагам отново ще гониш успехи и с юношите на Арис, какви са ви шансовете там?
- Когато играеш в един толкова голям отбор като Арис винаги трябва да гониш максималното, а то е първото място. Миналата година не успяхме, но тази година имаме по-добър отбор и трябва да докажем това на терена.

- Предстои ти дълго лято заради участията в националните отбори. Какво мислиш за групите на юношите и младежите и какви са шансовете на двата отбора според теб?
- Това поколение на младежите е два пъти шампион на дивизия В и е време да се докаже и в елита. Ако бъда повикан за мен ще бъде първи път с този набор, ще бъде чест и ще дам всичко от себе си. Отборите в дивизия А са много добри, това са почти мъжки състави и ще трябва да се работи много здраво, за да бъде направено едно успешно представяне, което е напълно възможно.
При юношите нямаме индивидуалните качества на миналогодишния отбор, имам предвид, че нямаме такива играчи като индивидуалности, но с отборен дух имаме шанс за добро представяне. Пък и трябва да се реваншираме за изпадането ни през 2011 година.

- Тити Папазов обяви, че ще те извика и в мъжкия национален отбор. Как те кара да се чувстваш този факт?
- Да играеш за своята страна е чест и гордост. Аз обичам България и самият факт, че националният селекционер мисли да ме повика при мъжете ме кара да се чувствам прекрасно. Това бе амбицира още повече да работя и да искам да оправдая неговото доверие и този шанс и аз ще гледам да се възползвам от него. Ще дам всичко от себе си, за да съм готов за това предизвикателство.

- Как оценяваш 2012 година за теб и какво си пожелаваш за новата 2013?
- 2012 година беше добра, не колкото 2011, но все пак добра, тъй като можеше да се представим и по-добре на клубно ниво. За 2013 пожелавам много здраве на всички, много късмет и успехи на националните отбори на България.

Източник: http://viasport.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (192)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (56)
70% Complete