Понеделник, 29 Април 2024, 16:25

Александър Везенков е трети в класацията за най-добър млад спортист на 2012 - (обновена)

16 Януари 2013, 16:59
(0) (0)
Правец - Спорт
Прочетена: 2866 0


Баскетболистът Александър Везенков е на трето място в класацията на Viasport.bg за най-добър млад спортист за 2012 година. Младежкият национал и състезател на гръцкия Арис Солун получи общо 191 точки.

На първо място в класацията е биатлонистката Ния Димитрова, а на второ - боксьорът Благой Найденов.

В допитването се включиха 53-има спортни журналисти, представители на 38 медии от 7 града у нас. Гласове получиха 81 млади състезатели, сред които 2 двойки и една четворка.

През миналата година Везенков бе част от младежкия национален отбор, който извоюва промоция за дивизия А, а с юношеския пък стана 8-и в Европа и бе трети най-добър реализатор на първенството.

Заради ангажименти със своя клуб, Везенков нямаше възможност да присъства на награждаването, а наградата му получи старши-треньорът на младежкия национален отбор Любомир Минчев, който каза следното: „Първо искам да поздравя всички млади спортисти в класацията. Щастлив съм първо заради самия Александър Везенков и второ заради това, че за втора поредна година имаме представител на баскетбола в Топ 10 на класацията за най-добър млад спортист

Първо, както казах и на самото награждаване аз съм щастлив най-вече за него и поради това, че за втора година поред след Павлин Иванов имаме представител в десетката. Дано и той разсъждава така, аз също ще му го предам, а и най-вероятно ще го и прочете - за самият него това първо е награда за трудът, който е положил. Също така това е отговорност за бъдешето, но може да бъде и стимул, за да продължи да работи още повече, за да може да постига по-големи успехи.

Това, което се забеляза при него при младежите и е нормално на базата на годините да е чисто физически малко по-слаб, но все пак в тази възраст три години са голяма разлика. Това е и едно от нещата, на които съм му казал, че трябва да наблегне в следващите една-две години, защото в съвременния спорт нямаш ли физика не можеш да играеш на високо ниво. Друго нещо, с което се отличаваше бе интелектът му и добрите решения, които взимаше на терена. Радвам се, че той успя да ни помогне на първенството в София за младежи да постигнем целта си, а след това и на юношите, което си е неговата възраст, той се представи много силно. Важното е, че ние с младежите постигнахме нашата задача, а пък юношите направиха много добър резултат.

Везенков е за отбора до 18 години за лятото, но аз като треньор никога не бих се отказал от неговите услуги. Тази година обаче не е като миналата и да има разлика между двете Европейски първенства, а те се застъпват. Тук вече става въпрос на стратегия за отборите е решението трябва да бъде на федерацията.

Можем само да се радваме, когато нашият спорт има успехи и за втора поредна година имаме представител в десетката. Когато попадаме в такива класации трябва да сме доволни и щастливи. В същото време то не трябва да ни успокоява, защото случи ли се това и останеш на старите лаври, тогава вече си загубен."

Източник: http://bgbasket.com

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (192)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (56)
70% Complete