Събота, 4 Май 2024, 05:45

Ангел Ризов от АБВ: "ЕС трябва да разпределя справедливо средствата за земеделските производители"

10 Май 2014, 08:03
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1851 0


За какво ще се бори АБВ в Европейския парламент и какви приоритети ще отстоява? Вижте мнението на адв. Ангел Ризов, като един от 7-те млади хора, включени в листата ма политическата формация, който даде интервю за balkanec.bg вчера на предизборната среща в Ботевград.
АБВ ясно заяви, че ще бъде част от групата на социалистите-демократи. Аз лично считам, а и другите млади хора в листата, че Европа има нужда от по-силна социална политика. Европйвските граждани искат да им бъде обърнато внимание. До момента видяхме политиката на десните партии и стягането на коланите. Тази политика не проработи и в Гърция и в целия Европейски съюз. Затова ние считаме, че алтернативата е социалната политика. Моята задача ще бъде да обърна внимание на чисто българските проблеми, които следва да имат изражение и в европейските политики. Ще се опитам да популяризирам тези решения, които се взимат в ЕП, които касаят страната ни. Виждаме днес, как се получава една липса на информираност на българските граждани, какво точно се случва в Европейския парламент и как той работи. Виждам и скептицизмът на българите към ЕС. Това е така, защото те не усещат ползите. На практика се получава, че много малко хора усвояват евросредствата.В земеделието например 80% от еврофондовете се усвояват от около 5% от земеделските производители. Това са фирми от едрия бизнес. Това може да се промени чрез законодателни инициативи. ЕП дава рамката, а след това държавата трябва да реши как конкретно да разпредели средствата. Трябва да се сложи горна граница за земеделските производители - да не може да вземе той 5 млн.лв.,а максимум 300-400 хил.лв.
Как смятате , че може да бъде пресечена контрабандата, въпрос който г-н Първанов вече постави?
Аз за жалост не виждам много да се работи по членството на България за асоциарн член на Шенген. Не вярвам, че може на 100% да се пресече контрабандата на цигари и горива, но тя може да бъде съкратена значително, чрез включването ни в този европейски механизъм. В България трябва политическа воля, за да се случи това нещо.
На всички ни е ясно, че без да има воля от най-високо ниво, това няма как да стане.
В обиколките из страната, как виждат хората АБВ?Ще получите ли нужната подкрепа?
Аз вярвам, че вятърът на промяната вече е задухал и алтернативата е АБВ. Мисля, че и много други хора го виждат това. Мога да кажа само, че съм доволен. Хората са разочаровани от това, което се случва, но са и позитивно настроени към това, че може да има алтернатива.
 
 
Адв. Ангел Ризов е завършилправо в СУ”СВ.Климент Охридски”. Специалист е по гражданско и търговско право, работи в областта на данъчното право и процесуалното представителство. Владее английски, руски и немски език. Дванадесети по ред е в листата на АБВ  в изборите за Европейски парламент.
 


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (211)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (61)
70% Complete