Петък, 17 Май 2024, 03:50

Анна Тодорова носител на тринадесетата награда на Фондация "Институт Николай Добрев"

28 Юли 2013, 18:22
(0) (0)
Самоков - Новини
Прочетена: 3151 1


За тринадесета поредна година на поляната при връх Бузлуджа беше връчена наградата на Фондация „Институт Николай Добрев”. Тази година наградата беше връчена на Анна Тодорова – председател на МО БСП София област. Отличието беше връчено лично от президента Георги Първанов. „Щастлив съм, че тази нагарада отива точно при Ани. Едва ли има човек, който не е запознат с протестите на младите майки, организирани именно от нея.” – каза Георги Първанов. „Благодарение на упорития труд на Ани и младите социалисти, гласът на младите родители се чу и увеличението на майчинските и помощите за първолаци са факт.” – подчерта президента Първанов. Той отбележи и важния момент , в който се намира страната и допълни, че тази година наградата на Фондация „Иниститут Николай Добрев” носи изключителен заряд. „Благодаря на всички за оказаната ми чест. Тази награда не е само моя, тя е на всички млади хора, които отстояваха нашите искания и помогнаха тези промени да се случат.” – каза развълнувана Анна Тодорова.
След церемонията президентът Георги Първанов и народният представител от София област Кирил Добрев връчиха и електронните карти на новопостъпили младежи в организацията на социалистите в София област.

От 2001 г. Фондация „Институт Николай Добрев” отличава млади и перспективни политици за политическа доблест и отговорност, за професионализъм и активна дейност. Връчването на наградата е обвързано с една от основните цели на Фондацията – да подкрепя реализацията на младите български политици в съвременните обществени и политически реалности.
Всяка година носителят на отличието се обявява по време на традиционния събор на левицата на връх Бузлуджа през лятото. Награденият получава Грамота за отговорност, професионализъм и активна политическа дейност. Сред носителите на отличието са били личности с принос в националната и местната политика – общински съветници, млади кметове, народни представители, млади хора с активна гражданска и политическа позиция.
За първи път през 2010 г. наградата е колективна и е присъдена на членовете на Младежкото обединение в БСП за тяхната работа през първата година като първата единна организация вътре в БСП. Последният носител на наградата е настоящият министър на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев.


Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (245)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (51)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete