Петък, 17 Май 2024, 12:53

Ансамбъл "Ботевград" спечели първото място в "Надиграй ме на неделното хоро"

24 Май 2015, 13:16
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 5222 36


След Правец и Габрово дойде ред и на Ботевград да бъде един от градовете в Шестия сезон на танцовото реалити „Надиграй ме на неделното хоро“. Навръх просветния празник 24 май, на центъра пред Община Ботевград точно в 11.00ч. започна надиграването на 4 отбора – Ансамбъл Ботевград с художествен  ръководител Стоян Стоянов, два танцови състава с хореограф Радослав Цветанов - танцов състав „Радост” Ботевград и танцов състав „Радост” към НЧ „Събуждане” с.Врачеш, както и танцов състав с ръководител Нина Петкова към НЧ”Светлина” с.Литаково.
 
Със 112 точки Ансамбъл ”Ботевград”спечели първото място в танцовото реалити. Второто място журито отсъди на танцовия състав от Литаково със 111 точки, на трето и четвърто място съответно се класираха с по 105 и 95 точки двата  танцови състава с наименование ”Радост”  от Ботевград и Врачеш.
 
По регламент участниците преминаха 4 кръга на танцовото състезание – всички играят последователно най-популярното хоро в регион, което за Ботевград е Касабското хоро (Чорбаджийско).
 
Във втория кръг танцьорите играха хоро по избор. Ансамбъл „Ботевград” игра северняшкото хоро „Абдай”, ТС”Радост” – хоро „Раковата”, съставът от Литаково – Ганкино хоро, а танцьорите от Врачеш играха Дайчово хоро.
 
В третия кръг участниците играха хоро, зададено от журито. Анасабъл „Ботевград” – Малашевско хоро (Пирин), ТЦ „Радост” Ботевград – Бачковско хоро, ТС от Литаково игра Джангурица и вторият състав „Радост” от Врачеш – Петрунино (Шопско).
В четвъртия кръг всички танцови състави играха ръченица от различни краища на България.
 
Водещите на предаването и танцовото шоу са  хореографът и главен художествен ръководител на ансамбъл „Чинари“ Асен Павлов и актьорът Божидар Попчев, който има опит в танците от времето, когато беше част от спектакъла „Ритъм“ на Андрей Баташов.
 
Журито бе в състав – председател Димитър Манов , носител на Оскар за 2012 г за хореография и членове Петя Александрова – преподавател в Държавното хореографско училище и представителят на Община Ботевград в журито - Пепа Накова от НЧ”Хр.Ботев” Ботевград.
 
Победителят в днешното предаване на „Надиграй ме на неделното хоро“- Ансамбъл”Ботевград” ще представя Ботевград на финала в София. Преди това шоуто ще гостува в Берковица, съобщиха водещите на националната телевизия.

Хоро Н с ръководител Нина Велчева се включи в танцовото шоу, докато журито взимаше решения.
Шоуто стартира с изцяло променен формат и регламент в 6-ия си сезон. За разлика от предишните години, сега фолклорното шоу излезе от Студио 1 на открито, за да възроди традицията на неделните хора. „Надиграй ме на неделното хоро“ отново предизвиква танцовите умения на непрофесионални състави от цялата страна. Форматът включва провеждане и заснемане на надиграванията на открито в седем града в България, и след това излъчване в ефира на БНТ 2.
Първото гостуване на „Надиграй ме на неделното хоро“ бе в Самоков, а в ефира предаването стартира на 3 май 2015 г. Последваха Ихтиман, Габрово, Правец, Дупница, Ботевград и Кюстендил.
 


Източник: balkanec.bg

Коментари (36)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 24 Май, 14:02

    Искам да поздравя ансамбъл Ботевград с художествен ръководител Стоян Стоянов. Всеки може с връзки да спечели. Искам най- много да поздравя танцовия състав от Литаково, който се представи на по високо ниво. ТАКА Е В ДНЕШНА БЪЛГАРИЯ - ВСИЧКО СТАВА С ВРЪЗКИ.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: марко 24 Май, 14:05

    Маика ви тъпа литаковците много повече заслужаваха 1-вото място но като ръководитела на ботевград като е с връзки с журито така ще е.
    Деиба и тъпанарите :@

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 24 Май, 14:28

    Поздравления, за всички състави!!! Докато танцувахте усетих,че земята под краката ми се разлюля, сърцето в гърдите ми заби по-силно! РАЗВЪЛНУВАХТЕ МЕ! НАКАРАХТЕ МЕ ДА СЕ ЧУВСТВАМ ГОРДА, ЧЕ СЪМ БЪЛГАРКА! АДМИРАЦИИ ЗА ВСИЧКИ ! :D Пепа Накова

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 24 Май, 15:28

    Kluba na Nina bqha mnogo po-dobri!Trqbva6e da se sustezavat!

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 24 Май, 16:28

    Кога ще се излъчи

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 24 Май, 18:34

    Литаково бяха по-добри!!!!! А за пореден път си пролича, че е крайно време в ансамбъл Ботевград да стане някакво подмладяване. Време е бабичките и старците да се "пенсионират " от състава и да отстъпят място на по-младите. Това си пролича и днес и на "българското хоро в Брюксел"...... Така ще може да се направи и някои по-стойностен танц, а не да махат с ръце по сцената, като деца в предучилищната градина................... Язък, че се съсипа състава, няма нищо общо с това, което беше преди!!!!

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 24 Май, 18:39

    Spored men nito edin ot sustavite ne be6e dostatu4no dobur.No Litakovo bqha po-dobri ot Botevgrad.Sramota e sustava na btg,koito o4evidno igraeqt ot dooosta dulgo vreme da burkat tancite.Moje da vikat vsi4ko za Nina,no neinite bqha super!Pravqt go s kef I mnogo se zabavlqvat!

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 24 Май, 18:58

    С връзки всичко става,трябваше състава на Нина да спечели. Литаковците са страхотни. И Стоян да не се кефи толкова много, защото мисля че като види коментарите няма да му е много приятно. Не съм от Литаково, но много им се радвам като играят където и да е!!

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 24 Май, 19:13

    А бе тъпанари олигофрени,кой ви каза че Литаково е добър състав че не моо са сета....вие знаете ли кво означава АНСАМБЪЛ,а....нещастници,с връзки били,е нема по олигофренска приказка от тая....айде научете се да играете па тогава пишете...

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 24 Май, 19:15

    нито един от трите състава,без Ботевград,не играеха професионално,засрамете се.не разбитае и не познавате фолклора на България и немате хабер от тая дейност

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (245)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (51)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete