Неделя, 5 Май 2024, 22:40

Апартаментът на Виктория Русимова е продаден за 28 300 лв.

22 Март 2013, 00:14
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 5554 18


След вчерашните протестни действия на движение „Орлов мост” и форум „Обединение” в центъра на Ботевград,  няма решение на казуса "Виктория Русимова", въпреки намеренията за това. Остават обаче по-малко от 6 дни, в които ще разберем, дали държавата има воля да помогне за разрешаване на проблема, достигнал до националните медии. Протестиращите бяха категорични, че отново ще дойдат в търсене на диалог с местната власт.
Николай Банчовски-протестиращ от организация  „Орлов мост“:
„Ще подкрепяме безпрекословно всичко, което се случва. Искаме да се спре терорът на банките и терорът на монополите срещу всички граждани. Виктория се обърна към нас, като заяви намеренията си, че ще се самозапали. Ние сме тук, за да не позволим повече българи да  умират, да стават жертва на беззаконията, безчинствата и безобразията в нашата държава, които се толерират от властите вече 23 години“. Това заяви протестиращият от София Николай Банчовски, който дойде с още близо 50 свои съграждани, за да подкрепи ботевградчанката Виктория Русимова.
Виктория е описала историята си в тетрадка за предложения в палатковия лагер пред Народното събрание. Тя и съпругът й трябва да напуснат жилището си на ул.“Преслав“ 2 на 27-ми март. Това съобщава телевизия “Би Ти Ви“, като се позовава на информацията на Виктория. По нейни думи,  тя не е погасила 3 вноски, след което банка ДСК -  без да я предупреди, я дава на съдия-изпълнител. С изненада семейството разбрало, че жилището е продадено на търг. Трима адвокати са обещали да им помогнат безвъзмездно.
Виктория плащала заема си в продължение на три години. След като останала без работа, изплащането поел съпругът й.  200 лв. е бил размерът на месечната вноска. След като и той просрочил 3 вноски, банката се обадила на поръчителя Георги Димитров, че ще му запорира сметките. Той платил сумата и скоро след това поискал парите от Виктория. След това завел дело срещу нея. Тъй като апартаментът е наследствен от майка й, в него имат дял и нейни роднини- племеникът на Виктория и съпругът на сестра й(която е починала).  Те се съгласили да бъде продаден от съдия-изпълнител. От продажбата Виктория получила 140 лв. 
 
Бащата на поръчителя – Борис Димитров:
Синът ми Георги Борисов Димитров бе колега на Виктория. Още на 2-3-та вноска от банката се обадиха,че тя не си погасява заема.Те заминаха по чужбина, а майка й погасяваше заема. Случвало се по половин година да не плащат вноските, ние им се поскарвахме и те отново внасяха пари. На 5-ти май през 2011г. ДСК завежда дело в Районен съд –Ботевград, срещу Виктория Русимова и поръчителя – моя син Георги Димитров.На 25-ти май сме осъдени като солидарни длъжници по банковия кредит. Тъй като тя не желае да изплаща сумата, на нас бяха запорирани всички сметки, бяхме привикани от частен изпълнител и ни бе предложено да изплащаме сумата на вноски, като първата сума е 30% от главницата и по 900 лв. до края на погасяването на заема. Условието бе до края на изплащане на цялата сума да нямаме никакви искания към госпожа Русимова. Консултирахме се с няколко адвокати и всички бяха на едно мнение. Частен съдия-изпълнител ни обясни, че трябва доброволно или принудително да изплатим задължението. Събрахме от роднини и приятели 12 400 лв. Имаше и допълнителни държавни такси и сумата достигна 12 900 лв. При проверките съдия-изпълнителя от София Милен Бъзински, стигна до заключението, че Виктория и съпругът й имат второ жилище в с. Мещица (Пернишко). На тази база тя имаше основание да обяви жилището на търг. Частен съдия-изпълнител проведе два търга. Апартаментът бе продаден едва на втория търг на 23-ти ноември 2012 г.  за 28 300 лв. 14 200 лв. са преведени на наследниците на сестра й – съпругът и сина й, а 13 100 лв. са преведени на сина ми.

Източник: видео NovaTv

Коментари (18)

  • Отговори (0) (1)
    1. добавен от: Анонимен 22 Март, 06:45

    Невиждате ли че тая е пияна, стига сте се занимавали с тая луда жена.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: абв 22 Март, 08:57

    е,и сега да върви на село да живее,има къде,а не да се прави на невинна,мръсна пияница!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 22 Март, 09:08

    Някой знае ли защо нямаме вода? :x

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 22 Март, 10:14

    №3 комунизъма се завръща. Режим на тока и водата.

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 22 Март, 10:15

    няма вода защото днес е международен ден на водата и тя празнува своя празник!!!

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 22 Март, 10:19

    Може би банката е ДСК. а съдия изпълнителя е този за когото никога няма достатъчно основания да му се спрат правата.

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: анонимен 22 Март, 10:29

    все тая ДСК-най-жестоката банка.До кога ще и търпим терора
    А тая да не се прави на невинна. ЗАщо лъже хората,че е плащала, та да се дигат и да я защитават.Мошеничка,да накара поръчителя си да и плаща борчовете. Да се благодари,че е жива,а не да реве и да лъже народа
    l:

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 22 Март, 11:21

    nezavisimo kakva e tq e 4ovek ima zakoni ne trqbva da se prismivame na takiva a drugite sa al4ni i na tqh 2 metra stigat

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 22 Март, 14:12

    Какво иска тая пияндура? Много ясно, че момчето , което и е станало поръчител трябва да си върне парите които е дал заради нея, докато тя се е наливала до безпаметност. Такава като нея не би трябвало да буди съжаление у никого,защото в случая не и е виновна държавата , че е безработна. Никой не би наел на работа зависим алкохолик като нея.

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 22 Март, 14:36

    Нека българските политици да обърнат внимание, кои са най-уязвимие групи от българският народ, които стигат до невъзможност да работят, да се пенсионират, да си плащат сметките, до безизходност и отчаяние, за да посягат на живота си! Всеки ден някои български граждани посягат на живота си и това са повечето хора на, и над средна възрст, със или без заболявания, които на практика са дискриминирани на пазара на труда. И дори да искат, те не могат да осигуряват живота си. От години вече, от идването на ГЕРБ на власт държавата влага луди пари, големи суми по проекти на МТСП за многоетапно обучение на банкови служители, работници на големи фирми, работещи. А няма проекти и програми, по които да се погрижи за безработните над 40-50-годишна възраст, които са най-дискриминитрани и затруднени, стигащи до отчаяние... Крайно време е да се вземат активни мерки в това отношение

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (217)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (63)
70% Complete