Сряда, 23 Октомври 2024, 03:33

АПИ: Няма издадена заповед за промяна на временната организация на движение в участъка Мездра - Лютидол

15 Юни, 09:31
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3609 1


Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) информира, че не е издадена заповед за промяна на временната организация на движение в участъка Мездра – Лютидол. Движението за всички видове моторни превозни средства по отсечката Мездра – Лютидол - пътен възел „Новачене“ на път I-1 ще бъде ограничено, когато завърши ремонтът на обходните трасета.

С цел осигуряване на безопасността на живота и здравето на хората, АПИ извършва задълбочени анализи на пътната обстановка и комуникация с отговорните институции преди въвеждането на временна организация на движението в цялата страна.

В отговор на възникналото напрежение с жителите на населени места от ремонтния участък, по инициатива на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) беше проведена среща. На срещата, състояла се в началото на тази седмица, присъстваха представители на МРРБ, превозвачите, кметовете на населените места и представители на АПИ, включително инж. Йордан Вълчев, председател на УС на АПИ, и инж. Венцислав Атанасов, член на УС на АПИ. Срещата беше насочена към представяне на възможните обходни маршрути и постигане на взаимно съгласие между страните.

Участниците в срещата се съгласиха да провеждат ежемесечни координационни срещи. След анализ на трафика временната организация на движение ще бъде изменяна. За участие в тези срещи ще бъдат поканени и представители на МВР.

Ограничаването на движението в участъка Лютидол – пътен възел „Новачене“ (от км 172+640 до км 185+600) е свързано с изграждането на пътен възел „Лютидол“, корекция на Мала река и други значими инфраструктурни проекти. Строителните дейности включват изграждане на множество съоръжения като надлез, армостени, стоманобетонови подпорни стени и др. С цел повишаване безопасността на движение и избягване на засилен трафик, АПИ информира своевременно широката общественост за предстоящи ремонтни дейности и временни обходни маршрути.

АПИ апелира към всички шофьори да спазват стриктно поставената пътна сигнализация, да карат внимателно, спазвайки дистанция, да се движат със съобразена скорост и да избягват рискови изпреварвания, които застрашават безопасността на всички останали пътуващи.

Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (14)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (14)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (88)
70% Complete
Не (304)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (29)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (102)
70% Complete
Всички са маскари. (161)
70% Complete