Петък, 17 Май 2024, 02:24

Aрестуваха депутат от ГЕРБ

18 Юли 2012, 08:13
(0) (0)
България - Новини
Прочетена: 783 0


Изпълнителната комисия на ГЕРБ е взела решение да изключи Димитър Аврамов от структурите, след като депутатът бе арестуван за упражняване на “търговия с влияние”. Също така се разбра, че за подобно деяние Наказателният кодекс предвижда затвор до 6 години.
През нощта е бил обискиран дома на арестувания депутат Димитър Аврамов
Около час преди да му щракнат белезниците той е взел 50 000 лева за търговия с влияниe
Димитър Аврамов е в първите редици при всякакви мероприятиия, на които може да се демонстрира обществена активност.
Димитър Аврамов е в първите редици при всякакви мероприятиия, на които може да се демонстрира обществена активност.
Снощи около 22 часа е бил осъществен ареста на монтанския депутат от ГЕРБ Димитър Аврамов. Домът му е бил претърсен. Разследващите са работили цяла нощ, обяви тази сутрин по БНТ говорителката на главния прокурор Стелиана Кожухарова.
Тази сутрин главният прекурор трябва да уведоми Народното събрание за задържането на депутата. След което, депутите ще решат да ли да му свалят имунитета, което става с обикновено мнозинство, уточни Кожухарова. Тя отрече да има някаква връзка между ареста на депутата и предстоящото оповестяване днес на доклада на Европейската комисия. "Как може ние да знаем кога депутатът ще вземе парите, след което започна акцията по задържането му и дали това ще съвпадне с обнародването на този доклад", каза говорителката на главния прокурор.  Депутатът взел 50-те хиляди лева час - час и половина преди да бъде арестуван.
Депутатът Димитър Аврамов е задържан след около седмична работа на службите ДАНС и МВР под наше ръководство, подвърди Роман Василев, заместник-градски прокурор на София.
В многобройните срещи, които е имал, е осъществявал действия несъвместими със службата, така наречената търговия с влияние. Срещу определена сума, Аврамов е обещал облага на едно лице. По случая е образувано досъдебно производство - за поискан и получен дар от 50 000 лева, за да упражни влияние върху длъжностно лице от Областна дирекция "Земеделие" във връзка със земи, за които се отпускат субсидии. Заради депутатския имунитет, Аврамов е задържан за 24 часа с полицейска мярка.
На този етап Димитър Аврамов все още не е привлечен къто обвиняем. След снемане на депутатския имунитет, ще се прецени каква ще е мярката за неотклонение.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (245)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (51)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete