Понеделник, 16 Септември 2024, 22:20

Арестуваха мъж, измъкнал 12 000 лева от пенсионер

5 Септември 2012, 10:10
(0) (0)
България - Новини
Прочетена: 919 0


53-годишен криминално проявен мъж е задържан за телефонна измама, съобщиха от полицията. Той успял да измами 79-годишен мъж по познатата схема с болната дъщеря.

Пенсионерът от село Арзан получил обаждане на домашния телефон от непознат, който се представил за лекар и му обяснил, че дъщеря му е болна от свински грип  и е необходима голяма сума пари за закупуването на ваксини.

Възрастният мъж предложил всичките си спестявания в размер на 12 000 лева. След още няколко телефонни разговора пред дома му в селото дошъл “д-р Йорданов“, който взел парите и си тръгнал. Много скоро след това 79-годишният мъж се усетил, позвънил на дъщеря си и открил, че е измамен.

Криминалистите започнали незабавно разследване. Бил изготвен фоторобот, който изпратили до всички Районни управления и Областни дирекции в страната и СДВР.

Така се стигнало до задържането на извършителя в момент на измама в Берковица. 53-годишният мъж е с постоянен адрес в София, той е извършвал измами  и в Лом, където местният съд му наложил мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Мъжът е познат на органите на реда с грабеж, кражби, обсебване, унищожаване и повреждане на имущество и телесна повреда по хулигански подбуди.

Повдигнато му е обвинение от Районна прокуратура – Брезник по чл. 209 от НК и работата по започнатото досъдебно производство продължава.
 


Източник: dnes.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (12)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (12)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (71)
70% Complete
Не (246)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (21)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (74)
70% Complete
Всички са маскари. (111)
70% Complete