Неделя, 5 Май 2024, 18:18

Авария на "Напоителни системи" остави без вода горния край на Трудовец

21 Юли 2015, 14:51
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2669 32


Авария на захранващия водопровод от язовир Бвбреш е причина за липсата на вода в горния край на село Трудовец. Това потвърди управителя на ВиК "Бебреш” ЕООД Радослав Наков след сигнал на граждани. В момента служители на „Напоителни системи” отстраняват повредата. До вечерта водоподаването ще бъде възстановено. В останалата част на Трудовец има вода. Селото се захранва от Поп Нако, припомни Наков.  

Проблемът с водата стои на дневен ред в двете най-големи села на общината – Трудовец и Врачеш. Повече от 10 дни живеещите в квартал Осеница страдат от безводие. Причината е ясна за жителите на двете села – ниското налягане, което произтича от две неща: поливането на градините и остарялата водопреносна мрежа. Омагьосаният кръг обаче не свършва с това. При покачване налягането в тръбите, това би довело до тяхното пукане и поредната ВиК авария ще бъде повече от очаквана.

Жителите на Врачеш недоумяват защо след като в язовир Бебреш има достатъчно вода, в селото такава липсва. Те са готови дори на режим на водата, но да е ясно кога ще има вода и кога не. Заканиха се дори, че няма да плащат вода на ВиК- оператора в Ботевград. 

Източник: balkanec.bg

Коментари (32)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 21 Юли, 14:59

    Нааков!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 21 Юли, 15:07

    В Трудовец новият водопровод вече сигурно сее затлачил ,откакто го пуснаха почти никога не е вървяла чиста вода !Постоянно върви мътилка ,а сега изобщо я няма !

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 21 Юли, 15:50

    Не е по-различно и с водата на вилна зона Зелин. Питейната вода е кална, от нея падат всевъзможни боклуци и насекоми, а сега изобщо няма. Вече втора седмица живота там е ад. Човек не може да си измие ръцете да не говорим за по-голям лукс - да се изкъпе ... Отговорът не ВиК Бебреш е, че няма вода в резервоара. Дано да не започне да вали, защото ще кажат, че резервоара е пълен и от там стават наводненията....

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 21 Юли, 16:12

    И не само в горния край. И в долния няма. Да не говорим, че когато има е кална, в най-добрия случай жълта и не става нито за къпане, нито за пране. Готвенето и пиенето сме го забравили от години и си носим вода от други чешми в селото. Как е възможно?! Неколкократно съм звъняла и от ВиК ми изтъкват все различни причини- авария, налягане, стар водопровод и какво ли не. А водата вече е неизползваема, когато я има, ако я има въобще. Не мога да разбера как така ни взимат пари за услуга, която не получаваме?

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 21 Юли, 16:12

    В околностите на Трудовец вода колкото искаш! Само да да може да се направи водохващане и ще имаме чиста питейна вода,както и за всякакви нужди в изобилие!

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 21 Юли, 17:07

    Наков спри да пиеш с Иво Каменов крадеца ами се вземи в ръце и си погледни работата си,

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 21 Юли, 17:09

    Познавах баща му на Иво каменов крушата не пада по далеч от дървото

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 21 Юли, 17:11

    Иво Каменов свинята се вози вече с нов джип,стария вече не ги побира само на жена му и трябват две места за да седне с хубавото си дупенце,

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 21 Юли, 17:12

    Даайте си земята Трудочани в Кооперацията за да може Каменов догодина да си купи и самолет

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: трудовчанин 21 Юли, 17:30

    Трудовец се водоснабдяваше основно от поп Нако преди 20-25години. След 1995год. основното водоснабдяване е от язовира, като първоначално изцяло не пречистена. Сега уж се пречиства, но по чистотата и в тръбите и това е съмнително.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (215)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (62)
70% Complete