Сряда, 1 Май 2024, 23:26

Австрийска компания придоби българския производител на пластмаси Интегра Пластикс

3 Април, 13:19
(2) (0)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 4457 3


Австрийската фирма Вореалис завърши придобиването на българския производител на пластмаси Интегра Пластикс, който в момента е собственик на завода за рециклиране в Елин Пелин, съобщи SeeNews, цитирайки изявление на дружеството. Базираната във Виена компания за специализирани химикали Вореалис АГ е дъщерно дружество с мажоритарен дял на австрийския нефтен и газов гигант OMV.

"Придобиването засилва портфолиото на Вореалис, което включва съвременни механични рециклати, като добавя годишен капацитет от над 20 000 тона за рециклиране и позволява на компанията да отговори на нарастващото търсене на клиенти за по-устойчиви решения", се казва в изявлението на австрийската компания. Засега финансовите параметри на придобиването не са разкрити.

Опитът и капацитетът на Интегра Пластикс в усъвършенстваното механично рециклиране, съчетани с новаторството и лидерството в иновациите на австрийската компания, ще допринесат за напредъка на кръговата икономика в пластмасовата индустрия. Освен това придобиването отразява ангажимента на Вореалис за ускоряване на прехода към истинска кръгова икономика, коментират от дружеството.

Интегра Пластикс управлява усъвършенстван завод за механично рециклиране в Елин Пелин, построен през 2019 година. Той разполага с годишен производствен капацитет от над 20 000 тона.

OMV притежава 75% от Вореалис, а Националната петролна компания на Абу Даби държи останалата част. Вореалис, която генерира чист приход от 216 милиона евро през 2023 година, има над 6000 служители и обслужва клиенти в около 120 държави.


Източник: balkanec.bg

Коментари (3)

  • Отговори (4) (2)
    1. добавен от: Анонимен 3 Април, 14:20

    Това е дело на кмето Ивайло Симеонов , който одобри проект за склад след това изникна без ОВОС ЕДИН ЗАВОД. ОВОС ИСКАТ ЗА ЕДНА КЪЩА.....Сега с разшинерие ще пойскат ОВОС и ни лук ял ни мерисал....

  • Отговори (5) (2)
    2. добавен от: Анонимен 3 Април, 14:36

    Прибрани са яки пари от комисионната.

  • Отговори (3) (0)
    3. добавен от: Антон 4 Април, 07:19

    Бореалис, юнаци, а не Вореалис е фирмата купувач

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (204)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (127)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (59)
70% Complete