Петък, 19 Април 2024, 17:19

"Аз имам по-голямо доверие в машинното гласуване" - Иван Гавалюгов (ВИДЕО)

2 Декември 2022, 15:20
(0) (1)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1230 12


„Аз лично имам по-голямо доверие в машинното гласуване, отколкото в хартиеното. Хипотетично има възможности за манипулиране във всеки вид гласуване.“

Това заяви кметът Гавалюгов във връзка с връщането на хартиената бюлетина, по предложение на БСП и с подкрепата на 124 депутати.

„Това обаче не е приоритетната тема, с която да се занимава НС. Обслужва чисто партийни интереси, в които целта ще са не само предстоящите парламентарни, а и местните избори“, допълни кметът Гавалюгов.

И още: „Аз ще продължа да гласувам машинно. Основният ефект на машинното гласуване беше изключването на недействителните гласове. Сега вероятно отново ще имаме множество недействителни гласове.“




Източник: balkanec.bg

Коментари (12)

  • Отговори (4) (6)
    1. добавен от: Анонимен 2 Декември, 15:37

    Стана кофти да се манипулира машината, защото остават следи и няма невалидни бюлетини...

  • 2.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (18) (8)
    3. добавен от: Анонимен 2 Декември, 18:09

    Точно това е и целта на машинното гласуване, да откаже повечето хора да гласуват. Хората се страхуват от машинното гласуване, да не сгрешат. Аз вече ще гласувам с хартиена бюлетина. Нямам доверие на машинното гласуване.

  • Отговори (8) (4)
    4. добавен от: Анонимен 2 Декември, 20:24

    Бил съм член на СИК, бил съм и наблюдател. Простотиите не се правят в секционните ИК. Няма как да се случи. Шашмите се случват в Информационно обслужване. Тях никой не ги контролира. Няма проблем нито с машините, нито с хартиените бюлетини. Има проблем, че липсва независимо пълно паралелно преброяване. Липсва контрол над ИО и най-големият проблем е липсата на доверие към политическата измет във всичките й разцвет ки.

  • Отговори (5) (3)
    5. добавен от: Анонимен 2 Декември, 20:28

    Няма нищо страшно от машинното гласуване, четеш и попълваш това, за което си отишъл.

  • Отговори (4) (7)
    6. добавен от: Анонимен 2 Декември, 20:52

    Дреме ми ти какво мнение имаш Иване

  • Отговори (3) (3)
    7. добавен от: Анонимен 3 Декември, 00:47

    Не са проблем машините ,народни,,избранници,,Пиша избраници,че вие сте по статут народни представители,но само по име ,иначе отдавна сте забравили,че те слуги на народа.За вас гласуват всеки път едни и съши ,които са на яслата за да ядат по малко трошици-тоест заплатки на държавни служители,или по друг начин казано,народа не ви иска.На българският избирател ,дали е ром или някоя баба или дядо,не е трудно да гласува с машина,проблема сте вие ,пишман политици.Не си търсете извинение с начина на гласуване и да се правите на разсеяни,че не забеязвате ,че не сте желани.Дали ще е другарката Нинова ,или пък Бойко Борисов,или някой депесарин,да не говорим за така наречените евратантици,Кирчовци ,кокорчовци или Да христовците ,които нямат един ден трудов стаж,а са на американската хранилка,народа ви ненавижда.Не искаме партии,не искаме тези политици.За това и колкото напъни да имате ,светът се променя и заедно с промяната вие и отивате.Вече 33 години манипулирахте вотовете на българите ,за това те няма пак да гласуват за вас.Харесва ви нищо да не правите и тлъсти заплатки с хонорори да взимате.Свърши се вече.Спре ли световното кранче за пари,спирате и вие .Събудените българи ще оцелеят а далавераджийте ,грантаджийте и корумпираните ше изчезнат!Кой разбрал ,разбрал!

    • (3) (2)
      1. добавен от: Анонимен 3 Декември, 08:35

      Напротив, 7, точно машинното гласуване отказа роми, баби и дядовци от гласуването. Какво искаш от народните избраници, (пише се с едно "Н"), нали ти ги избираш? Право на гласуване имат всички българи, пълнолетни, млади и стари, бедни и богати, умни и глупави, грамотни и неграмотни! Като не искаш неграмотните роми да определят твоята съдба, ще отидеш да гласуваш! Като не искаш живеещите от 20 години в чужбина българи да определят твоята съдба, ще отидеш да гласуваш! Не знам кой е събуден българин, ти или далавераджиИте (пише се без "Й") и грантаджиИте (пише се без "Й"). Знам, че събудените българи са грамотните българи!

  • Отговори (7) (1)
    8. добавен от: Анонимен 3 Декември, 10:15

    Бях се отказал от писане сред дремещите им, или тези които им през... Учудва ме настървението, с което НС се занимава с не най -важните неща за хората, а с тези, които ще облагодетелстват ,една, или друга партия. Струва ми сече съм длъжен да обясня на хората, че не начина на гласуване, а злоупотребите в този процес, променят изборните резултати. Бил съм в Борда на "Информационно обслужване". Дълги години съм живял в пет страни и съм посетил десетки. Нихилизма на Българина и корупционната му обвързаност са страхотни. Да вземем САЩ. Можеш да гласуваш с машина, с електронен подпис от телефона си, по пощата....и дори две седмици преди изборите, ако ще пътуваш Резултатите в някои щати се броят до три месеца. Също се обвиняват в злоупотреби, но Сената си работи. На практика в 99% от държавите се гласува с хартиена бюлетина. Изключение правят Естония и Сингапур, където има дискриминация, по етнос, образование. С машини се гласува и в. САЩ и Великобритания, но не е изключен и друг вариант, но в паметта на техните машини е заложена памет, за всеки гласувал и може да се направи проверка след месец, с точност до един човек. Нашите машини се ползват само в Белгия, някои казват, че и във Венецуела/не съм бил/. Правят се проучвания да се приложат и в Иран. Корупцията не е в методиката, а в тези, които я използват. Всяко нещо може да се фалшифицира/дори Американския долар/ и нищо не може да убеди хората, там където са загубили доверие..

    • (0) (1)
      1. добавен от: Анонимен 4 Декември, 14:48

      Кой контролира как ИО брои гласовете? Има ли сертифициран софтуер? Някой накога правил ли си е труда да сумира паралелно гласовете от сканираните протоколи, които се публикуват с сайта на ЦИК? Има ли независимо паралелно преброяване?

  • Отговори (1) (2)
    9. добавен от: Анонимен 3 Декември, 15:28

    Колкото и да преработват в Нар.събрание този изборен кодекс,полза няма.Все повече хора се отказват да гласуват,защото накрая се оказва,че пак са се намърдали едни тарикати и приказливи,дето не заслужават да ги заплюеш,камо ли да ги слушаш

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 7 Декември, 22:52

    Машинното гласуване е много по-лесно,въпросът е кой го контролира.Същото е и с хартиените бюлетини,само,че в първия случай контрола е в Информационно обслужване,а вторият в съда и тук е важно да се знае кой контролира тези две институции.Не нужно да ви отговарям,досещате се нали.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete