Неделя, 5 Май 2024, 17:25

България на първо място по смъртност на пътищата

21 Април 2012, 08:14
(0) (0)
България - Новини
Прочетена: 1783 0


Белгийската компания за автомобилно застраховане и пътна помощ Touring посочва в свой доклад, че България се намира на последно място в ЕС по отношение на сигурността на пътищата.
 
Местният ежедневник „Дерниер Йор“ публикува заключението на компанията, направено, кръстосвайки информация и данни на Европейската комисия и Международната федерация на автомобилистите.
 
„Шансът да оцелееш след пътен инцидент в ЕС е най-голям във Великобритания и най-малък в България“, се посочва в доклада.
 
Документът обръща внимание, че най-висок е рискът от нараняване на пътя в ЕС в Кипър, а най-нисък в Словакия.
 
България заема първото място в Европа в „класацията“ на Touring за най-висока смъртност при катастрофи със 118 загинали на всеки 1000 инцидента. Веднага след нея на „почетното“ второ място се нарежда Полша с показател 100.
 
На последно място по този показател в Европа е Великобритания с 12 смъртни случая на 1000 катастрофи, следвана от Германия (13), Швеция и Австрия (16), и Италия (19).
 
В контекста на повишената популярност сред жителите на Белгия към източноевропейските дестинации, Touring отправя специално предупреждение към белгийските шофьори да бъдат изключително внимателни, когато използват пътищата в страните членки от Източна Европа

Източник: novinite.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (215)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (62)
70% Complete