Понеделник, 29 Април 2024, 14:47

България приема Косово от 18:00ч в Арена Ботевград

7 Септември 2016, 11:34
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1052 1


България приема Косово в третата си среща от квалификациите за ЕвроБаскет 2017, а след добрата игра срещу Словения, сега момчетата на Любомир Минчев се нуждаят от победата повече от всякога. „Лъвовете“ и косоварите са двата тима, които все още нямат победа в тази група, а това ще бъде първи сблъсък в историята между двете нации.

Основните фигури в състава на гостите са две – Дардан Бериша и Джъстин Долман. Гардът на Сигал Прищина е най-голямото име за косовския баскетбол в последните години, докато натурализираният американец от Барселона не спира да показва класата си на клубно ниво, а сега вече и на международната сцена с националния тим на новата си родина.

В отбора присъстват и добре познати имена, най-вече от мачовете на косовски тимове срещу български такива в Балканската лига – Едмонд Аземи, Гранит Ругова, Дрилон Хайризи, Фисник Ругова и Едуард Мекай.

В първите си два мача Косово записа тежка загуба от Словения (68:113) и даде сериозен отпор на Украйна (63:70). България пък отстъпи на украинците с 69:79, а след това остана на крачка от сензацията срещу словенците (68:83).

Селекционерът на България Любомир Минчев има на разположение двама баскетболисти, които са отлично запознати с играта на косоварите – Станимир Маринов и Джейсън Уошбърн, които играят в местния гранд Сигал.

Маринов обаче страда от контузия, а Уошбърн все още не е записал минути за България в официален двубой, след като Минчев разчиташе на Дий Бост в първите два мача.

Срещата между България и Косово е с начален час 18.00 и ще се проведе в „Арена Ботевград“.

Съдийската тройка на срещата ще бъде водена от опитния французин Еди Виатор, а другите двама рефери са Александър Романов (Русия) и Андрей Шарапа (Беларус). Комисар е Мариус Маринеску от съседна Румъния.

Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Косовар 7 Септември, 20:53

    ,,БЕДНИ,БЕДНИ МАКЕДОНСКИ! ЗАЩО НЕ УМРЯ ПРИ ГРЕДЕТИН?!...”

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (192)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (56)
70% Complete