Петък, 26 Април 2024, 21:20

България приема в Ботевград Босна и Херцеговина в търсене на първи успех в квалификациите

29 Ноември 2021, 10:34
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 670 0


Мъжкият национален отбор на България приема днес в Ботевград Босна и Херцеговина във втори мач от квалификациите за Световното първенство през 2023 година. Двубоят е с начален час 19:00 часа, а двама състезатели на Балкан са част от “трикольорите” ни, Димитър Димитров и Станимир Маринов.

Многофункционалната спортна зала “Арена Ботевград” се превърна в дом на националния отбор по баскетбол, който играе своите домакински мачове тук в продължение на няколко години. Именно в Ботевград тимът постигна и една от най-знаменитите си победи срещу Франция през 2018 година.
Днешната среща ще се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки. Задължително е носенето на маска по време на мача, както и представяне на “зелен сертификат” за преболедуване, изследване или ваксинация. От 17:00 часа в залата ще има на разположение подвижна лаборатория, която ще извършва на място бързи тестове.

В първия мач от квалификациите тимът на Росен Барчовски отстъпи като гост на силния тим на Литва, а днес отборът ще се опита да вземе първи успех. Босненците от своя страна започнаха с победа над Чехия. Тимът на съперника пристигна в Ботевград още в събота, когато направи и първа тренировка на родна земя. Треньор на отбора е Ведран Боснич, а ето и състава за мача срещу България: Един Атич, Харис Делалич, Миралем Халилович, Джон Робърсън, Александър Лазич, Джанан Муса, Кенан Каменяш, Емир Сюлейманович, Амар Гегич, Сани Чампара, Айдин Пенава и Адин Врабац.

Очаква се по-късно да стане ясен и съставът на България за мача.

Входът за баскетболните школи от България, ще бъде безплатен. Билети за всички останали желаещи да подкрепят "трикольорите" ще се продават на касите на залата като цената е 5 лева.

Нека подкрепим националния отбор на България!

Успех “лъвове”!

Източник: balkan-basket.com

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete